Het is week 2 van de zomervakantie maar nu is het écht zomervakantie want de zon komt eraan! Ja, ik weet het, prietpraat over het weer, je kunt er niks aan veranderen maar wat is het leven mooi als de zon schijnt. Maar er is 1 element wat deze 2e week van de zomervakantie misschien nog wel mooier maakte en dat was dat mijn lief ook thuis is. Gedeelde kleuter is …nou ja, gewoon heel fijn.

Zonnevakantie
Wij houden van de zon, niet dat we ons gelijk in olie marineren en op een bedje gaan liggen. Maar na 6 maanden Australië waar we elke dag buiten leefden, is het wel weer tijd voor het echte buitenleven. We wonen op zo’n 20 minuten fietsen van t strand en daar maken we goed gebruik van, ook buiten de zomervakantie. Niks zo lekker om aan het einde van de middag nog even naar het strand te gaan. Dan heb je zomaar een paar uurtjes zomervakantie te pakken. Mijn lief heeft al een hele strand planning gemaakt met diverse mensen, heerlijk want mijn naam is daarbij optioneel.
Zomervakantie, week 2

Keuzes
En ja dat betekent dat er ook tijd voor mij is om nog even te schrijven, na te denken, te lezen en nog wat afspraken te maken met mensen. Uiteindelijk wordt maandag een dag waarin ik lekker een beetje aan het lummelen ben, niks groots, gewoon wat kleine dingen afronden. Klinkt suf maar even bijkomen van week 1 van de zomervakantie. In het weekend en passant ook nog even een toernooi gewonnen met mijn lieve -en goed tennissende- schoonzus. En…..tadaaaaa, een echte zomervakantie geboekt voor mij en mijn kleine liefje.

Het boeken van die vakantie was een standaard gevalletje van teveel keuze. En jezelf helemaal gek maken door nog even op een andere site te kijken want je weet maar nooit. Misschien is het nog wel mooier én goedkoper. Neem van mij aan, die combinatie komt sowieso niet voor. In het begin is het goed je te oriënteren op verschillende sites maar op een gegeven moment weet je wel wat er te koop is voor dat budget.

Uiteindelijk, na een week lang eindeloos surfen tot ik er hoofdpijn van kreeg, de wekker gewoon gezet. Ik mag 1 uur surfen, een top 5 samenstellen en de dag daarna maak je, binnen een uur een keuze. Dit klinkt als een militair regime maar het werkt wel. En ik ben blij met m’n keuze, ik sta er echt achter en dat is ook een fijn gevoel. In de hedendaagse maatschappij is er altijd mee en beter maar samen op vakantie naar Spanje is gewoon goed. Ok, een hotel met 3 zwembaden, dat maakt het extra fijn.

Oja en waarom voor mij en mijn kleine liefje alleen? Mijn grote lief gaat sinds 5 jaar weer op pad als reisleider. Voor we naar Australië gingen, hadden we afgesproken dat als we niet zouden emigreren, hij heel graag weer een reis wilde doen. De laatste keer dat hij een reis deed als reisleider, was ik in verwachting van ons project Goochem. Ik was duidelijk zwanger toen hij naar Kenia vertrok maar toen hij terug kwam, was ik gewoon dik. Geen andere termen, dit omschreef het gewoon het beste. Dat is nu gelukkig niet het geval.

Kleurrijk
De dinsdag en woensdag brachten we door aan het strand, wat een luxe. Dinsdag ging ik ook op de foto, wat toch altijd een rare gewaarwording is, vind ik. Tenzij je Doutzen bent natuurlijk, dan is het business as usual. Ik heb kort geleden 2 interviews gegeven over langdurig werkloos zijn en de invloed daarvan op je zelfrespect. Bij het ene interview hoorde dus ook foto’s maken. Pffff op commando lachen valt niet mee maar wat ze me liet zien, viel niet tegen. Geen rare clownslach of een pijnlijke grimas.
Zomervakantie, week 2- kleurrijk

De andere dag werd strand gecombineerd met een netwerk gesprek. Die opleiding in september vereist eigenlijk een baan maar aangezien ik die niet heb, was ik een zoektocht begonnen naar een stage plaats. En vorige week kreeg ik een heel enthousiast mailtje waarna er gelijk een datum werd geprikt voor een afspraak. De afspraak was leuk, inspirerend en heel positief…na een uur liep ik de deur uit met een prachtig aanbod, interessante projecten en toekomst perspectief!

Wat is het dan heerlijk naar het strand fietsen. Kleine tussenstop voor een lunch momentje want drinken op een lege maag, geeft niet echt feestvreugde. Wederom weet ik de weg niet echt goed richting de strandtent maar uiteindelijk kom ik er wel. Totaal ontspannen plof ik daar neer, heerlijk een Radler Icetea met zand…

Op het strand maak ik ook kennis met het Kubb spel, ik kende het nog niet maar het beginners geluk -en wind mee- zorgen voor een mooie afsluiting van de dag.

Mijn route…
– genieten van mijn liefjes die zo heerlijk samen op het strand kunnen spelen
– genieten van het ik-ben-trots op mezelf gevoel, die stage plaats heb ik zelf geregeld
– leuke dingen plannen voor de 3 weekse zonder-mijn-grote-lief periode

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.