Goed,… zoals beloofd nog een blog over het 2e deel van de 1e week zomervakantie. Het 1e deel van de week was nogal intensief maar ja t is net als fietsen, als je valt, gewoon nog een keer doen. Dus op naar de speeltuin. Maar ook de bieb, de cheescake company en de bioscoop staan op het programma.

Speeltuin
Weer naar de speeltuin. Dit keer gaat het soepel, ik doe net iets meer m’n best en ik merk dat mijn liefje ook niet zit te wachten op een herhaling van gisteren. Ze speelt zelf, we voetballen en ik laat mijn voetbalkwaliteiten zien. Gelukkig is de hot daddy in geen velden of wegen te bekennen. Dat zou vast genante ik-trap-per-ongeluk-tegen-m’n-kind-aan situaties geven waarschijnlijk.

Denk overigens dat we nog geen keeperstenue voor haar aan hoeven te schaffen want ze houdt de bal tegen ín het doel in plaats van voor de doellijn. Er zijn geen technologische hulpmiddelen nodig om dat te zien. Als het tijd is om naar huis te gaan, verloopt het allemaal goed. “Gaat goed hè vandaag” zegt ze nog even ter bevestiging als we naar huis fietsen. Ja, het was fijn samen in de speeltuin, zo komen we die zomervakantie wel door.

Waar is Dory?
In Australië heeft Marre de film “Finding Nemo” wel 10 x gezien, in het vliegtuig, op de Ipad op de achterbank en na afloop thuis. Het was natuurlijk ook bijzonder, ze ging tenslotte naar het land -en zelfs de stad- waar Nemo ook was geweest. Sydney, Australië!

Ok, een film met Dory en Nemo klonk hartstikke leuk maar laten we eerlijk zijn, de film draait gewoon om…..popcorn! Dus gewapend met een grote bak popcorn gingen we de zaal in. Daar moesten we ons eerst door allerlei trailers en prachtige korte films heen worstelen. De grappigste trailer was toch wel die van Meester Kikker -met Georgina Verbaan & Jeroen Spitzenberger. Die staat met stip op 1 op het to see lijstje! We moesten er hard om lachen.

En Dory, die was weer in vorm, net als Nemo. En het mooie karakter van Henk, de octopus. En niet te vergeten Lot, de walvis haai die overal tegenaan zwemt. Ik denk dat die het meeste indruk had gemaakt. “Boem, boem, boem” zo liep ze de bios uit terwijl ze overal denkbeeldig tegenaan botste. Even later bijna boem tegen een auto met d’r fiets maar dat mocht de pret niet drukken.

Bieb & Cheesecake
Mijn vriendinnetje M houdt van boeken én van cheesecake. En wij ook dus een date was snel gemaakt. Den Haag heeft niet zomaar cheesecake, we hebben de Cheesecake Company en dat is heel erg fijn. Het is pure ontspanning, neem eens een kijkje op de “flavours” pagina…..njammie! Dus met onze verse boekjes zitten we bij de cheesecake company te genieten. Naast de overheerlijke cheesecake is ook de lemonade een aanrader, lekker fris.

In de bieb leent ze het liefst boekjes die we de vorige keer ook al hebben geleend. Als je geweldige boekjes ontdekt hebt, waarom zou je dan aan iets anders gaan beginnen? Ja ik kan d’r geen ongelijk geven, na 8 x kijk ik ook rustig nóg een keer naar The Holiday of Love Actually. Ik kies ook nog 2 boekjes, daarin gaan we elke dag van de zomervakantie een stukje lezen. Bij thuis komst ontdekt ze dat het boekjes zijn waar ze zelf woorden in kan lezen. Dat vindt ze wel heel leuk, zeker omdat 1 van de boekjes over een bal gaat.

En we krijgen van M ook een heel cool boek! Zomervakantie, week 1 -deel 2-

Grote mensen dingen
Vaak genoeg komt er een oppas als ik en mijn lief ergens gaan eten of biertjes gaan doen met vrienden. Gewoon grote mensen dingen waar een kleuter niet zo handig bij is. Soms denk ik nog wel eens terug aan de tijd dat ze gewoon mee ging naar de kroeg en we haar kinderwagen ergens neerzetten. Het 1e biertje proostte ze nog mee met haar fles melk maar daarna viel ze tevreden in slaap met het geroezemoes van de mensen om haar heen.

Nu onze keuken 1 grote lege vlakte is, eten we vaak net iets anders. Variërend van bij de Hoogvliet met een magnetron maaltijd tot bij vrienden of gewoon een boterham op de bank. Maar nu besluit ik een grote mensen ding te doen, uit eten met mijn kleuter.

“Gaan we echt samen eten?” en ze kijkt me verbaasd aan. Natuurlijk eten we wel eens met z’n 3-en in een restaurant maar 1 op 1 is wel bijzonder. We gaan op de fiets naar het einde van de straat waar je heerlijk relaxt kunt zitten en lekker kunt eten, Bij Mauce. Ze gaat netjes tegenover me zitten aan het tafeltje en pakt de menukaart aan die ons wordt aangereikt. Ze kijkt er even op, draait de kaart om en gaat m’n haar vinger langs de letters en zegt dan:” Ik kan het toch niet lezen mama”.
Zomervakantie, week 1 - Bij Mauce

Daar zit ik dan met mijn grote kleine liefje. Ik ben toe aan bier en zij aan een fancy limonade. Ik ben ietwat jaloers op het kindermenu; bitterballen met frietjes én een Raketje toe. Om dat wat te compenseren neem ik een salade met zalm waar zij vervolgens weer de helft van opeet. Fusion heet dat toch? Ze is zo trots dat ze alleen uit eten is met mij, gedraagt zich keurig, eet goed en zegt netjes dank je wel. Met het Raketje klimt ze op schoot om nog wat light after-diner reading te doen over de regenboog vis.

Zo, het was even wennen, het begin van de zomervakantie. Nu vol goede moed aan de 2e week beginnen want dan wordt het feest, papa heeft dan ook zomervakantie! jeeeuuuuh 🙂

Mijn route…
– samen lezen is fijn dus laten we vooral die taalontwikkeling gaande houden in de vakantie
– neem een bal en/of een boekje mee en het komt goed
– accepteren dat het niet altijd leuk en gezellig is maar gelukkig meestal wel

Bewaren

Bewaren

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.