Samen een paar nachtjes weg, het leek eeuwen geleden. Maar het is wel heel erg fijn, lekker weg samen met je lief.  Zonder een kleuter op je hotelkamer zodat je de ochtend niet begint kiekeboe en de avond niet afsluit met een verhaal van een giraffe op een fiets. Waar jij dan vervolgens de hele nacht over droomt. In ons geval diende zich een mooi uitje je aan in de vorm van een uitnodiging voor een “Diner en Blanc”,..in Parijs. Gekleed in wit zouden wij dineren met nog zo’n 7.000 ander gasten in Parijs, exacte datum en locatie….onbekend!

Praktisch
Gelukkig wisten we al ruim van te voren wanneer het ongeveer zou zijn. Dat maakt het zoeken van een daytime oppas iets makkelijker. Lucky me, ik heb een vriendin die wel 3 daagjes in ons huis wilde zitten en onze gezellige kleuter wilde entertainen. Jeuh, lang leve M!

Zo, je zou denken het meest lastige is geregeld: een kleuter onderbrengen door de week. Toen begon het pas. “Diner en Blanc” …een chique pick-nique in het wit. En na wat beelden te hebben bekeken op internet, ….dit was serious stuff! Want als je gaat picknicken, neem je alles zelf mee, eten drinken…en een kleed. Maar ja, als het chique is, ga je niet op de grond zitten natuurlijk. Dus ook BYO -bring your own- tafel, stoel, bestek en borden -geen plastic. Pffiew gelukkig is ons servies wit, dat scheelt. Had ik ook al gezegd dat het een 3-gangen diner moest zijn? Het moest een 3-gangen diner zijn!
Wit en toch kleurrijk - wachten

Oja en je moest ook nog gekleed in het wit en niet a la Sensations white, de sleutelwoorden waren “elegant en stijlvol”. Ik kwam erachter dat de meeste witte kleding die ik had tenniskleding is. Dat was niet echt elegant en stijlvol…

Parijs en ik
Zo daar zaten we dan in de Thalys op weg naar Parijs, een koffer vol witte items. Ondertussen was ik helemaal relaxt.  De ochtend van vertrek nog even een kleine inzinking, iets met nog-zoveel-te-doen en geen overzicht. Maar mijn lief schoot te hulp et voila er was weer ruimte in m’n hoofd.

Parijs, de stad van de liefde…ik had er niet zoveel mee. Ik houd meer van de dynamiek van Londen. Maar goed, Parijs kreeg een 2e kans. En ze scoorde gelijk want bij het uitstappen, was het stralend weer. Ons hotel lag aan de Rue Houdon die uitkwam op Rue Des Abbesses, het walhalla als het gaat om traiteurs! Kijk, dat was handig want een 3-gangen diner meenemen vanuit Den Haag, leek ons geen goed plan. Heerlijke, verse dingen kopen leek ons een beter plan. En ik als non-keukenprinses was zeker voor!
Wit en toch kleurrijk - plein

Het diner was woensdag, wij kwamen op dinsdag al aan in Parijs. Tijd genoeg om nog even rond te lopen en gewoon samen rond te hangen. Parijs heeft zoveel mooie dingen om te zien, dat lukt toch niet in 1 dag. Dus hebben wij even door de modder langs de Seine gelopen, de Notre Dame bezocht, de Sacre Coeur bekeken en de Eifeltoren, voordat David Guetta het podium over nam. Maar het meest was ik gecharmeerd van de wijk waarin we zaten: Monmartre. Gemêleerd en vol leuke restaurantjes en terrasjes, lekker kleinschalig en relaxt. Parijs, ik ben nog niet helemaal om maar het is een begin.

Diner en blanc
Het diner en blanc is bijna 30 jaar geleden ontstaan in Parijs. Een groep vrienden wilde de elegantie en de glamour van de franse high society voor 1 avond weer even terug halen en dat doen op een bijzondere plaats. Sindsdien heeft dit event als plaats gevonden op prachtige Parijse plaatsen zoals onder de Eifeltoren, langs de Seine, bij het Louvre etc. Een bijzonder event want dit alles gebeurt zonder vergunning en vertrouwend op het beschaafde gedrag van de deelnemers. Je kunt alleen deelnemen op uitnodiging dus het is 1 grote vrienden groep. Ik en m’n 6.999 vrienden dus.
Wit en toch kleurrijk - samen

Goed, vandaag zou het gebeuren, diner en blanc. Onze uitnodiging kwam via Line, een collega van mijn lief en zij kwam met haar lief in de middag aan. Wij zouden voor het eten zorgen, zij voor de drank…een prima deal. We vertrekken in het wit met onze tafels, stoelen en eten richting de metro. Niet heel elegant maar ja een taxi nemen in het centrum van Parijs is ook niet efficiënt. We gaan op weg naar een verzamelpunt waar bussen klaar staan die ons naar de locatie brengen. Nog steeds weten we niet waar we naar toe gaan. Prima, we hebben eten en genoeg drank, wij redden ons wel.

In de bus horen we waar wij, en onze 6.996 vrienden gaan eten…..op Place Vendome. Een prachtig, indrukwekkend plein met veel luxe hotels en …het ministerie van justitie. Ideaal om daar voor de deur een soort flasmob diner te hebben in t wit ;-).

Beleven…
Eigenlijk is dit geen event om over te schrijven. Je moet het beleven en zien. Je tafeltje opzetten op zo’n fantastisch plein, iedereen gekleed in het wit, de kaarsjes op tafel, goed gezelschap wat goede wijn meebrengt -nou ja de 1e 3 flessen dan. De hele entourage was geweldig en ondanks het wit toch een kleurrijke belevenis!
Wit en toch kleurrijk - overzicht

Mijn route…
– investeren in -meer- tijd samen met mijn lief
– voor mooie beelden van Diner en Blanc 2016 @place Vendome, nagenieten!
– vaker wit dragen? Hmmm…

 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.