In mijn vorige tussenstand had ik mezelf de opdracht gegeven om na te denken over de toekomst. Tsja zo gaat dat nou eenmaal als je geen werkgever hebt, moet je jezelf toch een beetje aan t denken zetten. De toekomst, dat klonk lekker vaag natuurlijk maar het had voor mij toch wel iets met werk te maken. Want ik zag mezelf niet kiezen voor fulltime huishouden en moederschap. De toekomst was een breed begrip en dat bleek juist de goede benadering.

Freelance of loondienst?
In de energiemeting had ik deze 2 begrippen tegenover elkaar gezet om te meten wat mijn energie beleving bij deze 2 begrippen was. Freelance kwam glansrijk als winnaar uit de bus, daar kreeg ik energie van. Goed, ik zou dus in een later stadium weer aan het werk gaan als freelancer. Wel zou ik m’n missie en doelstelling gaan aanscherpen maar freelance stond vast. Na de energiemeting was ik er ook heilig van overtuigd dat dit de juiste weg was naar werk was.

Verbanden
Dat grote vel papier met kleurrijke lijstjes lag er ook al een tijdje. Het heeft er een paar weken gelegen, bewust om het allemaal even te laten bezinken. En ondertussen ben ik lijntjes gaan trekken om verbanden aan te geven.
Werken aan werk - Verbanden

Terwijl ik mooie gekleurde lijntjes aan het trekken was, kwam ik tot de conclusie dat mijn werk freelancer op het gebied van social media en content marketing helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Sterker nog, ik was om de verkeerde redenen als freelancer aan het werk gegaan, namelijk om aan de onderdrukking van het verplicht solliciteren te ontkomen. Natuurlijk, social media is hartstikke leuk -ondanks de poezenfilmpjes- en ik heb daar echt wel wat kennis over opgedaan. Ik heb masterclasses gevolgd, ben naar workshops geweest maar toch zat ik er minder gepassioneerd in dan andere mensen die ik over SEO en ROI hoorde praten.

Voor mij hielp het trekken van de lijntjes om duidelijke verbanden te zien tussen wat ik kan, wat ik leuk vind en wat ik belangrijk vind. Ondertussen ben ik ook zo ver op reis dat ik niet alleen meer in beperkingen denk. Dat geeft een prettig gevoel om daar een beetje uit te kunnen komen. Positief en out-of-the-welbekende-box denken, ik wist het wel maar soms lukte het gewoon niet. En na een prachtige lijnen schema, zag ik de rode draad; mensen helpen, communicatie, zinvol bezig zijn en persoonlijke ontwikkeling -zowel bij mezelf als bij anderen. Daar moet toch ergens werk inzitten.

Om een lang verhaal iets korter te maken, ik ga een HBO programma Organisatie psychologie -met een duidelijk coaching element- doen!

Na bijna 4 maanden op reis, ga ik straks iets concreets doen. Jippie! Het mooie van deze beslissing is, dat ik me geen moment heb afgevraagd of ik er wel aan toe was,… kan ik dit wel, is dit nou wel een slimme keuze? Het voelde gewoon goed en ik denk dat kiezen vanuit je interesse of passie al een hoop lastige vragen wegneemt.

Maar…
Ja, er is ook een “maar” aan het verhaal. In mijn geval een inkoppertje…de financiering. Je bent nooit te oud om te leren maar helaas soms wel te arm. Door te kiezen vanuit mijn interesse, kon ik makkelijker denken in mogelijkheden. Dus wat doe je als je zelf het geld niet hebt? Juist,….crowdfunden!

De afgelopen week ben ik aan t brainstormen geweest met een vriendinnetje over hoe ik dit wil aanpakken. Geld crowdfunden voor je eigen opleiding vind ik….nou ja… gewoon een beetje gek.

Terwijl ik het helemaal niet gek vind als ik er van een afstandje naar kijk. Je helpt en stimuleert iemand om kennis op te doen, dat is al mooi. Maar een opleiding kunnen volgen doet veel meer voor je; je wordt socialer, je bouwt je netwerk uit en je als het stap-voor-stap lukt is het goed voor je zelfvertrouwen. Daarnaast vergroot je de kans om weer bij te dragen in de maatschappij. Een opleiding of cursus doen is in ieder geval fijner dan dag in dag uit op de bank hangen.
Werken aan werk - Maar...
Alleen voor mezelf crowdfunden voelt een beetje gek dus waarom zou ik niet meer mensen helpen?
Er zijn genoeg mensen die in een situatie zitten waar een grote som geld ophoesten voor een opleiding of cursus gewoon niet haalbaar is. En voor sommige mensen is er geen fonds of potje.

Dus in plaats van €3.000,- ophalen alleen voor mijn eigen opleiding, wil ik voor het einde van het jaar nog 3 -of meer- mensen aan een opleiding of cursus helpen. Momenteel ben ik alles aan het uitwerken en ik hoop binnen 2 weken de kick-off te kunnen presteren voor dit crowdfunding project. En dan komt al die social media kennis ook goed van pas.

Mijn route…
– kiezen voor wat je écht leuk of interessant vindt, zorgt ervoor dat je gaat denken in kansen
– aan iets werken waar je mensen blij mee kunt maken, maakt mijn leven kleurrijker
– werken aan een nieuw netwerk

 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.