Yeah, ik ben aan het werk en ondertussen alweer een maand! Nou ja, het is een stage van een half jaar maar ik ben van de straat. Niet dat “de straat” nou zo’n last van me had hoor. Maar het is fijn. In mijn tussenstand na de de vakantie had ik het al aangegeven, nergens concessies hoeven doen om deze stage binnen te slepen. Inhoudelijk zou ik de kans krijgen om aan veel verschillende dingen te proeven om zo een duidelijker beeld te krijgen waar ik heen wil.

Nu, na 4 weken werken kan ik melden, het is heel erg leuk! Niet alleen omdat mijn stagebegeleider mooi weer een goede reden vindt om niet te werken maar op het strand te zitten. Vooral omdat ik veel vrijheid krijg, veel afwisseling en verantwoordelijkheid. Echte verantwoordelijkheid, geen schijn verantwoordelijkheid waar je manager toch uiteindelijk zegt; “Laat het nu maar aan mij over”.

Ik ervaar dat deze combinatie van vrijheid, afwisseling en verantwoordelijkheid heel belangrijk voor me is. En dan heb ik het nog niet eens over de inhoudelijke uitdaging, alles is nieuw maar ik vind het niet eng. Dat verbaasde me zelfs een beetje, meepraten over coaching, trainingen en loopbaanbegeleiding …het is allemaal nieuw, toch voelde ik me niet geremd.

werk-spannend-inspirend-leuk

Valkuil #1
Uiteraard was ik thuis helemaal en alleen al in charge over de was, de planning en de uitvoering maar dat weegt toch niet op tegen de leuke dingen die ik nu mag doen. Ik word overal bij betrokken en mag dan ja of nee zeggen. Mijn valkuil is dat ik overal ja tegen zeg omdat ik heel nieuwsgierig ben naar uiteenlopende zaken. Dus ik wil graag kennismaken met de verschillende vlakken waarop coaching en organisaties naar voren komen bij  Publieke Versnellers en Toolkit for Life.

Valkuil #2
Mijn stage bestaat uit 4 of 5 ochtenden in de week. Ja, ik weet het, pure luxe. Die luxe moet ik dan ook ten volle benutten door gewoon om 13.00u m’n spullen te pakken en naar huis te gaan. Het is bijna té makkelijk om te blijven zitten en dan door te racen naar het schoolplein. Maar ik heb ervaren dat het heerlijk is om nog even de tijd te hebben om languit op de bank te liggen, even door de supermarkt te slenteren op jacht naar de ideale lunch of even voor me uit staren en niks doen.

Wat ik vorige week voelde, ik voelde niet de druk -jaja in m’n hoofd- dat ik iets móest. Het was even prima om te niksen. Het was lang geleden dat ik dat zo bewust had ervaren. Zelfs als werkloze, voelde ik regelmatig druk om iets te doen.

Valkuil #3
Geen tijd nemen om te bloggen. Het is alweer een maand geleden sinds ik iets heb gepubliceerd dus ik ben mooi in deze valkuil gevallen. Al moet ik ook zeggen dat ik vooral de eerste weken echt moe was en om half 9 echt naar m’n bed verlangde alsof ik thuis kwam na een avond stappen minus het dronken gevoel. Het is ook wel veel in 1 x, na jaren ploeteren en weinig actie, gaat alles in beweging. Maar vanaf vandaag weer vaker een blog! Ook omdat ik het gewoon leuk vind en het mij helpt om dingen op een rijtje te zetten.

Gevoel
Wat doet het nou met me om weer aan t werk te zijn? Ik merk dat ik thuis al andere gespreksstof meeneem. Misschien ben ik minder goed op de hoogte van de aanbiedingen bij de AH maar ik vind het heel fijn om te vertellen waar ik mee bezig ben.

Ook Marre is zich bewust van mijn nieuwe bezigheden, als we samen naar huis lopen, vraagt ze wat ik heb gedaan op m’n werk. Soms luistert ze alleen maar en soms stelt ze een vraag. Ik vind het een mooi moment om te reflecteren. Wat heb ik in Jip en Janneke taal nou echt gedaan vandaag? Er komt veel op me af en ik kan ook niet 1 gevoel aangeven, het is een combinatie tussen tevreden, fijn, rust en opwinding. Wel samen te vatten als positief!

Laatste half jaar
Sinds we terug zijn uit Australië – alweer eeuwen geleden- ben ik op reis gegaan met als doel een relaxt en kleurrijk leven. Als je mijn blog hebt gelezen, weet je dat het zeker niet alleen maar vooruit gang was. Voor mezelf heb ik mijn route gecreëerd en nu lijkt het voor het eerst dat de puzzelstukjes bij elkaar komen met studie en werk. Mooi om te merken en het lijkt nu allemaal even in balans te zijn. Ook als ik mijn vind-ik-leuk lijstje ernaast leg, doe ik heel veel dingen die ik écht leuk vind en dat het werk me weinig moeite kosten:

 • Tekenen, knutselen en kleurenWerken
 • Nieuwe dingen leren
 • Mensen helpen
 • Tennis
 • Tijdschriften en social media
 • Verhalen schrijven
 • Mooie dingen, design
 • Puppies
 • Reizen
 • Organiseren
 • Zwemmen

Alleen ik heb nog geen manier gevonden om die puppy erin te fietsen maar dat laten we voorlopig maar even zo. Conclusie, ik vind m’n werk geweldig!

Mijn route…
– Elke vrijdag maak ik een lijstje met de projecten waar ik toegezegd heb iets te doen, zou houd ik overzicht -en dat geeft mij rust. Maar zo kan ik ook goed benoemen waar ik heel blij van word en waar een eventueel energie lek zit.
– Af en toe thuis werken, heerlijk om niet gestoord te worden en in die werkflow te komen
– Niet vergeten m’n grenzen te bewaken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.