Een burnout die op de loer ligt tijdens zo’n heerlijke reis, is een duidelijk teken dat het anders moet. Nog even en we gaan naar huis, daar begint het echte leven weer. Aangezien ik de wereld om me heen slechts in beperkte mate kan aanpassen, zal ik –nog meer- keuzes moeten maken. Ik wil graag kiezen voor dingen die me blij maken, dingen die ik leuk vind. Ja, de welbekende passie. Maar wat vind ik leuk?

Mijn lijst
Om te bepalen waar ik echt blij van word, ben ik gewoon een lijstje gaan maken. Misschien moet je terug naar je jeugd, waar werd je blij van zodat je alles om je heen vergat? Waarschijnlijk staat je hobby op het lijstje. Zo niet, dan ben je waarschijnlijk toe aan een nieuwe hobby 😉
Wat vind ik leuk? - zwemmen
Dit is mijn vind-ik-leuk lijstje:

 • Tekenen, knutselen en kleuren
 • Nieuwe dingen leren
 • Mensen helpen
 • Tennis
 • Tijdschriften en social media
 • Verhalen schrijven
 • Mooie dingen, design
 • Puppies
 • Reizen
 • Organiseren
 • Zwemmen

Zoals je ziet, is het een willekeurig lijstje. In de ideale wereld zou je met 1 of meerder dingen van deze lijst beroepsmatig iets willen doen. Want wie kent ‘em niet; van je beroep je hobby maken, is het mooiste wat er is. Leuke dingen – en mensen- om je heen, inspireert!

De afgelopen jaren ben ik actief geweest als freelancer op het gebied van social media en content marketing, dat vind ik leuk en dat wil ik zeker in m’n leven houden. Misschien zal de mate waarin wel veranderen.

Ook reizen is al een belangrijk onderdeel van mijn leven, ik ben een aantal keer als reisleider op pad geweest. Ondertussen ook zelf al een hoop landen bezocht. En ik zit nu in Melbourne – bij de Australian Open – samen met mijn liefjes. als eindstation van onze 6 maanden roadtrip. Reizen vind ik leuk, in welke vorm dan ook.

Inspiratie
Voor mij dient dit vind-ik-leuk lijstje als inspiratie. Maar het kan ook prima als reality check dienen. Als jij een full time baan hebt, kun je proberen of je -meer- tijd kunt vrij maken voor 1 van de dingen op je lijstje. Misschien vind je binnen het bedrijf wel mogelijkheden om een klein stukje van je tijd te besteden aan iets wat je écht leuk vindt.

Voor mij is het lijstje een reminder om een groot deel van mijn week in te vullen met wat ik echt leuk vind. Ik blog dus ik schrijf verhalen maar daarnaast ben ik ook bezig met het vinden van de juiste beelden, het knutselen aan de website van mijn blog. En de grootste uitdaging, ik leer ontzettend veel nieuwe dingen!

Misschien, in de loop van de tijd, help ik mensen met mijn verhalen. Al was het maar om te laten zien dat je niet de enige bent die niet lekker in je vel zit. Dat moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. Of dat er in deze tijd echt wel veel op je af komt.

Praktisch
Hoe leuk ik honden ook vind, we gaan geen hondje aanschaffen. Hoewel, kijk nou hoe leuk! Wat vind ik leuk? - puppiesJa, leuk en lief maar nee toch niet. Dus je kunt je niet omringen met alles van je “vind ik leuk” lijstje. En dat is ook prima. In mijn leven zitten al veel dingen van mijn vind-ik-leuk lijstje.

Er staan op mijn lijstje dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt of op kunt zoeken. Alleen stond ik er te weinig bij stil. Ik was te druk – met van alles en nog wat- om te zien dat veel dingen die ik echt leuk vind, al in m’n leven zijn. Nu probeer ik altijd even te stoppen als er iemand langs loopt met een puppy. Even aaien en dat vrolijke enthousiasme zien. Niet voorbij lopen in een tempo waar menig snelwandelaar trots op zou zijn. En coole design dingen zijn slechts een paar muisklikken bij je vandaan. Pinterest has it all! Begin je -werk-dag daar eens, gewoon even 10 min mooie dingen kijken, of dat nou auto’s,  schilderijen of meubels zijn. Als jij daar blij van wordt, waarom niet. Dan ga je tenminste met een goed humeur die overvolle mailbox te lijf.


Mijn route…

– elke paar dagen werp ik een blik op mijn lijstje
– minimaal 1 x per week doe ik iets actiefs van mijn lijstje (zwemmen of tennis)
– je vind-ik-leuk lijstje is ook een dromenlijstje, saai als je alles van je vind-ik-leuk-lijstje al zou hebben toch?

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.