Ja ho wacht even, de vakantie was nog lang niet voorbij! Het gedeelte van lang uitslapen, veel wijn drinken, laat eten en veel tijd in de hotelkamer doorbrengen, ja dát was voorbij. Maar er stond een ander stukje vakantie op het programma, wat minstens even spannend was. Op vakantie als samengesteld gezin. Vakantie 3.0.

Kamperen
Voor kinderen is er niks leukers dan op een camping zijn, spelen, zwemmen en vriendjes maken. Tenminste, dat vond ik altijd heerlijk. Ik ging nu dus ook voor het eerst kamperen met de nieuwe leuke man in m’n leven. Toen Sander en ik uit elkaar gingen, dacht ik dat ik nooit meer iemand zou vinden met wie het in praktische zin zo makkelijk zou gaan. Wat overigens niet betekende dat ik bang was om nóóóóóít meer aan de man te raken. Maar simpelweg dat zulke makkelijke en flexibele types niet aan de boom hingen.

Goed, kamperen dus samen. Altijd een mooie test. Of samen uren in de auto zitten met 3 kinderen op de achterbank. Ik had hoge verwachtingen van de mijne, die was redelijk ervaren met op de achterbank zitten. Je mag 3x raden wie er als eerste vroeg hoe lang het nog duurde. Een tikje teleurstellend…

Kamperen dus
Je kan het strakke planning noemen: dinsdagavond aankomen uit Spanje in de wat-ben-ik-verliefd-op-jou roes en woensdag rond 13.00 uur in de auto zitten met kampeerspullen én kinderen richting Frankrijk. We waren al trots op onszelf toen we de grens met België over gingen. Met een nachtelijke tussenstop even voorbij Parijs (yes, weer een glimp opgevangen van de Eiffeltoren), zaten we uitgeslapen in de auto op weg naar de camping. Tot zo ver ging het allemaal heel goed, 3 kinderen waarmee ik ’s avonds een totaal doods dorpje onveilig had gemaakt, zaten weer op de achterbank en leken zich prima te vermaken. Er was drinken, er was brood en fruit, zij hadden het prima voor elkaar.

Ergens waar het stopte met regenen en de lucht een stukje blauwer leek, daar was onze camping. Goed, samen die tent opzetten. Altijd een mooie test. De kinderen zijn druk bezig met het verkennen van de camping en Marre gaat zomaar mee op verkenningstocht. Over het opzetten van de tent, kan ik kort zijn…
Twee tentjes en wat shampoo
We kunnen er allebei heel erg om lachen. Wel checken we gelijk de weersberichten even, er worden nauwelijks buien verwacht. Met z’n vijven kamperen heeft geleid tot het besluit van het meenemen van 2 tenten. Een maand voor we weggingen, was het idee dat ik met Marre zou gaan kamperen en hij met zijn kinderen in de buurt, 2 weken geleden vonden we dat het prima was om op dezelfde camping te staan met allebei ons eigen tempo. Maar na 12 intensieve en heerlijke dagen samen, staan we samen op 1 plek en brengen we de vakantie gewoon samen door. Wel met 2 tentjes; de kinderen in de grote tent en wij samen in een koepeltentje.

Terwijl ik die opzet, verplaatst hij de auto nog even. Jammer puntje was dat mijn tas daar nog in de dode hoek stond. Een shampoo related emergency dus. Er zat helemaal niks belangrijks in die tas én mijn neurotische -of praktische- behoefte om alles veilig in plastic zakken te doen, heeft eindelijk nut gehad. Yes! Maar niks kan mijn humeur verpesten en even later sta ik mijn tas af te spoelen en ontstaat er een soort stortvloed van shampoo!

Alleenstaande ouder
Als de kinderen in bed liggen, er is gegeten en wij voor de tent zitten met een fles wijn, nemen we de overburen eens goed in ons op. We staan tegenover allemaal tenten van een organisatie voor alleenstaande ouders. Gek om me te beseffen dat ik dat nog geen half jaar geleden ook was. Maar of ik ooit met zo’n organisatie mee zou gaan, betwijfel ik. Ergens voelt dat dan iets te veel als een soort single vakantie mét kinderen. Waar de nadruk iets teveel ligt op het spotten van de ‘hot dad’. Wat er dan op zo’n reis maar 1 blijkt te zijn waar alle moeders dan 2 weken lang omheen blijven zwermen. Wel handig dat je elkaars kinderen hebt gezien in een relaxte setting.

Niet dat dat bij ons een enorm geforceerde panische toestand was. Meer een kwestie van gezond verstand en vertrouwen. Dus je kind meenemen naar elke eerste date, niet okay. Ook niet op de 2e date overigens. Maar het voelt heel raar om heel lang te wachten om ze elkaar te laten ontmoeten.

Aan de overkant bij de alleenstaande ouders, ploffen ouders vermoeid in hun campingstoeltje met een glas wijn. Wij kruipen samen in een tentje -wat echt heel straks staat- I feel lucky.

Toeristische tips
We bevinden ons op een camping aan de Loire, l’Île d’Offard. Een omgeving met minstens 25 prachtige kastelen, wijngaarden en veel kanomogelijkheden op de Loire. Wij hebben er niks van gedaan maar het schijnt geweldig te zijn. De ware reisleider spreekt 😉

Ideaal is dat het naastgelegen stadje Saumur wel alles heeft wat je nodig kunt hebben als kampeerder. Juist, ook een Decathlon. Iets met een luchtbed dat in de ochtend wel heel erg dicht bij de grond lag. 
Nog 1 keer heb ik me laten verleiden tot sport maar de dag daarna had ik spierpijn van de lunges dus dat heb ik niet omgezet in een dagelijkse activiteit.

Wat wel een dagelijkse activiteit was, was tennis. Er was geen tennisbaan maar dat heeft Marre er niet van weerhouden om elke dag te tennissen. En bij gebrek een een muurtje, doet het schuine dak van het toiletgebouw ook prima dienst als muurtje. Oké voor de mensen die afwassen, is het een extra uitdaging want tsja, ze is 6 en raakt die bal niet altijd goed.

Fijn
Wat ik het fijnste vond, was de relaxtheid waarmee de hele vakantie is verlopen. Elkaar en elkaars kinderen accepteren, dat voelde echt heel warm and fuzzy. En ja natuurlijk was er wel eens iemand boos, moe, huilerig of vervelend maar dat hoort er ook bij. Zelf merkte ik dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel tijd voor mezelf nodig had. Geen hele middag weg zijn van ‘de rest’ om tegen etenstijd weer een beetje leuk te zijn. 

Mijn route…
– kamperen is fijn!
– mooi weer hebben tijdens de vakantie is echt wel een must voor mij, ik kom veel beter tot m’n recht als het zonnig is ;). Het nieuwe vriendje zou misschien zeggen dat ik ook beter tot m’n recht kom in een bikini
– 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.