Als ik kijk naar het begin van mijn reis, toen ik gebruind maar met een ontzettend druk hoofd uit Australië kwam en nu,… een heel verschil; vooral een stuk rustiger in m’n hoofd. En nog steeds best bruin. Ik ga relaxter met alles om en dingen veroorzaken minder snel weer die drukke bende. In ieder geval niet structureel. In mijn beleving gaat het zo goed omdat ik in het begin veel tijd heb besteed aan het bepalen wat vind ik nu écht belangrijk, en dat is de stevige basis van mijn keuzes. En daar is ook uit voort gekomen dat ik weer ga studeren! Een tussenstand waar ik heel blij mee ben.

Concreet
De komende tijd zal ik ook weer met een aantal concrete dingen aan de slag gaan. Maar ik merk dat het wel verandert. Door de stevige basis, zitten sommige nieuwe dingen al best goed in mijn systeem. In mijn vorige tussenstand gaf ik ook al aan dat daar speelruimte in zit. En die ruimte wordt steeds groter. Ik merk dat ik nu meer behoefte heb om kleurrijk écht vorm te geven.
– de crowdfunding campagne om m’n studie te bekostigen, uitwerken en lanceren
– meer tijd reserveren voor inspiratie zoals TED Talks of naar lezingen gaan
– 2 x in de week blijven sporten, ook als de competitie over is
– minder telefoon, wel ja nog maar een keer
– flexibel zijn, onverwachte dingen de grote lijnen niet laten verstoren
– bij twijfel blijven mezelf afvragen, draagt dit bij aan een relaxter leven en meer rust in m’n hoofd?

Tijdens mijn dedicated time voor dit blog er even een half uurtje tussenuit geslopen om even bij te kletsen met mijn lief die nog lekker in bed lag. Tegenwoordig kan ik daarna gewoon weer verder met wat ik graag af wil maken. De focus is duidelijk, dan kost het mij ook geen moeite om iets gedaan te krijgen. Super fijn en ook wel heel handig nu ik weer ga studeren. Het is trouwens niet zo dat overal focus lijstjes rondslingeren.

Minder effectief
Dat hardlopen is nooit echt aangeslagen terwijl er geen -echte- reden is waarom het niet zou kunnen. Het kán wel maar ik vind het gewoon niet zo leuk, misschien moet ik het toch nog een kans geven. Hoewel, afgelopen zaterdag zei iemand: “Wat een leuke schoenen, ze zien er heel comfortabel uit, het lijken wel pantoffels”. Kijk, daar kon ik me prima in vinden. Ik bedoel, wie gaat er nou hardlopen op z’n pantoffels?
Tussenstand, deel 4 - hardlopen

Na het lezen van het artikel “7 dingen die gebeuren wanneer je niet steeds je FB checkt” heb ik gelijk m’n Facebook ap van m’n telefoon gehaald. Ondertussen ruim 10 dagen zonder Facebook ap en het is heerlijk. Dus die ap ga ik niet meer terug zetten. Maar de 7 dingen die ik zou moeten ervaren, voelde ik niet zo sterk; ik weet al wie m’n echte vrienden zijn en ik ben gelukkig met wat ik heb, dat wordt niet beïnvloed door de mooie plaatjes die al m’n 508 vrienden plaatsen op Facebook. Productiever wordt ik er ook niet persé van. Het enige wat ik merk is dat m’n telefoon minder energie kost. Door steeds weer even op Facebook kijken, creëerde ik zelf onrust. Dat is er nu niet meer en dat is voor mij eigenlijk het enige effect maar wel een prettig effect.

Wel heel effectief
Het klinkt wel een beetje saai maar door écht te kiezen voor Marre-tijd, is de vakantie heel goed verlopen. Ik vond het heel fijn om te constateren dat ik mijn agenda -voor zo ver een werkloze een agenda heeft natuurlijk..- op een zijspoor kon parkeren. Niet dat ik 24/7 alles met Marre heb gedaan maar wel veel. Maar omdat het een bewuste keus was, voelde het niet alsof ik eigenlijk nog dit, dat en nog wat moest doen. Nou, een opsteker als het gaat om flexibiliteit en wie weet overleven we samen die 3 weken in de zomervakantie samen ook wel.

En ik had echt een super goed moment van big time flow. Je weet wel, waar in je volledig opgaat in wat je doet, je echte focus hebt én je het gevoel hebt dat je de wereld aan kunt. Positief en vol energie. Zulke momentjes komen weinig voor dus ik heb t even genoteerd: woensdagavond 11 mei. Tennis ging die avond heel goed, raakte elke bal goed. Nou ja voor zover je die bal als 8 echt goed kunt raken natuurlijk. En op weg naar huis een lekker muziekje op en op de fiets realiseerde ik me dat ik in die flow zat. Dus daar zat ik dan s avonds om 23.54 vol energie op de bank. Misschien nog een beetje werken aan de timing. Tussenstand, deel 4 - Tennis

Nog meer tennis want afgelopen zaterdag was het de 1 na laatste competitie dag. Kans op t kampioenschap. Na dagenlang appen over de meest tactische opstelling, waren we er dan toch uit. Let wel, dit gaat over t laagste niveau op de zaterdag hè ;-). Maar beetje ambitie mag wel. Ik speelde de singel en dat werd een mentale strijd op het scherpst van de snede!

Op dit tennis niveau en zeker bij de dames betekent dit, eindeloze, saaie ralley’s waar niemand een winner slaat en je makkelijk even naar de wc kunt gaan en dan -met een beetje- geluk is de rally over. Als het tegenzit, is de rally nog niet over en ontdek je dat ballen nóg hoger over het net kunnen dan je al dacht. Boring! We hadden dus allebei evenveel -of even weinig- kwaliteiten maar ik wist rustig te blijven, zelfs toen er 3 x een bal via de net rand toch mijn kant wist te bereiken. En ik lekker op de baseline stond te dromen. Uiteindelijk won ik na 3 sets van een zwaar geïrriteerde tegenstander ……cooooooome on!

Drukke bende
Sinds de vorige tussenstand heb ik kritisch nagedacht over wat ik nou écht wil gaan doen in de toekomst. Een beetje een 2e kans om te bedenken wat ik wil worden maar wel met kennis en ervaring die ik nog niet had toen ik van de middelbare school kwam. Uiteindelijk is het besluit gekomen dat ik weer wil gaan studeren, en wel iets wat ik écht interessant vind en waarvan ik denk dat dat de komende jaren -nog- belangrijker gaat worden in het -bedrijfs-leven: organisatie psychologie.

Omdat ik momenteel wat krapjes zit, financieel gezien, heb ik besloten om mijn studiegeld bij elkaar te crowdfunden. Er moeten toch voldoende mensen zijn die de meerwaarde van studeren zien om € 3.000,- bij elkaar te krijgen. Maar ik wil niet alleen mezelf verder helpen, ook anderen dus zal de doelstelling van mijn crowdfund campagne niet €3.000,- zijn maar €12.000,- zodat ik minimaal 3 andere mensen kan helpen.

Crowdfunden en gaan studeren, dat zijn aardig wat plannen. Maar het is voor mij zo duidelijk waarom ik het doen, dat ik het allemaal redelijk gestructureerd in m’n hoofd heb zitten. Geen drukke bende die stress en spanning veroorzaakt. Mezelf ontwikkelen en anderen helpen zijn de 2 grootste drijfveren om dit op deze manier te gaan doen. Je gaat er zeker meer van horen en zien!

Mijn route…
– binnen 2 weken de crowdfunding campagne online hebben, daarna volgt de promotie via social media
– duidelijk tijd afbakenen om te voorkomen dat je niet gefocust bezig bent
– kampioen worden komende zaterdag met m’n team, lijkt me logisch toch?

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.