Een iets verlate tussenstand omdat de tijd gewoon vliegt en het alweer 29 april was voor ik er erg in had. Daarnaast is die ontzettende bevlogenheid van het begin van de reis gezakt is. Niet omdat ik niet meer wil reizen maar omdat het effect van de veranderingen lang niet meer zo groot is. De veranderingen die ik nu maak, zijn al veel meer op details. Dat is zeker niet minder belangrijk maar dat maakt wel dat ik in mijn blogs wat meer moet zoeken naar de effecten. Nu ik het zo schrijf, realiseer ik me dat juist dit het belangrijke deel is van de reis.

Concreet
Ja, daar is ‘ie weer, mijn concrete-dingen lijstje bij de tussenstand. Het bestaat voornamelijk uit dingen die ik al eerder op mijn lijstje heb gezet. Wel weer met wat nieuwe toevoegingen omdat ik niet helemaal stil wil staan. De kleinere veranderingen vinden niet zomaar plaats.

  • minder telefoon
  • hardlopen
  • plan 2 avonden in waar je 1 ding tegelijk gaat doen
  • extra dingen doen
  • nadenken over de toekomt
  • stel jezelf de vraag, draagt dat nou echt bij aan een relaxter leven en meer rust in m’n hoofd?

Bij deze concrete-dingen lijst is het zo dat de dingen die er af zijn zoals het werken in blokjes van 90 min, het opsta-kickstart ritueel nu ruim voldoende in mijn systeem zitten. Zodanig dat daar wel een mate van speelruimte in zit. Dus ik douche niet elke dag even lang en ik eet ook niet altijd 2 crackers, een ei en een avocado. Soms gewoon zomaar een bakje yoghurt en een banaan. Ik voel de flexibiliteit….
Tussenstand van mijn reis, deel 3

Minder effectief
Op het lijstje staat extra dingen doen, daarmee wil ik zeggen dat ik naast de rituelen en patronen die ik heb ontwikkeld, ad hoc dingen wil kunnen doen. Ik wil op een bepaald punt van mijn reis ook weer écht flexibel kunnen zijn. Als er iets extra’s is of een verandering, wil ik niet gelijk blokkeren of dagenlang van de leg zijn. Dingen lopen anders en afgelopen periode wilde ik kijken waar ik sta.

Ik denk dat we allemaal wel hebben geconcludeerd dat ik het niet moet overdrijven zoals in het tennisweekend vol tranen en woede. En ik wist ook dat het een heftig weekend zou zijn. Dus ik heb ook geëxperimenteerd met een iets minder drukke variant van flexibel. Ik heb geholpen bij de Koningsspelen. En dat ging eigenlijk prima, ondanks dat ik de hele ochtend bezig was en ik weinig tijd had voor mezelf de rest van de dag, was dat prima.

De volgende uitdaging qua oefening in flexibiliteit, daar bevind ik me nu middenin; de mei vakantie. Ruim 2 weken thuis met mijn kleine liefje, zonder vaste werktijd voor mij. Een aantal weken geleden voelde dat als bijna paniek, ik zag er tegenop. Ondertussen is het wel gezakt, ze ligt namelijk nu al 5 kwartier luidruchtig te snurken terwijl ik deze tussenstand tik. Tijd genoeg!

Gisteren merkte ik dat het uitspreken van het benauwde gevoel me heeft geholpen. Nu denk ik dat ik wel een soort van modus heb gevonden waarin we de komende 2 en halve week samen kunnen reizen. In de volgende tussenstand laat ik je weten wat de collateral damage is geweest.

Gelukkig las ik gisteren een blog post op Keka Mama waarin een Roos Schlikker ook bekende dat het overleven met je kids alleen voor een week ook haar wat stress bezorgde. In haar geval ging haar lief een weekje weg. En hoe zeer je je lief dat gunt,…..het blijft lastig. Ik heb nog even oefentijd voor mijn lief straks 3 weken vertrekt. Wááááát? Yep, 3 weken met mijn kleine lief. Maar er zijn gelukkig hulptroepen!

Wel -heel- effectief
Die huishoudelijke klusjes die heb ik een duidelijk plaatsje gegeven in mijn dagelijkse routine. Het is wel heel fijn dat ons kleine liefje poetsen en helpen heel leuk vindt. Ze is per uur in te huren voor een bakje chips en een glaasje water. En na een uur ruikt je hele huis naar de zoete geur van toetenpoetsers.

Als ze uit school komt, eerst even chillen en daarna samen de afwas en vaak iets met de was. Of boodschappen of iets anders wat nodig is. Op die manier gaat het ook niet van mijn werk tijd af als ze op school is. Die tijd op school beschouw ik als niet-werkende als werktijd om mezelf te ontwikkelen, te bloggen en dingen te doen die op reis iets kunnen bijdragen. Als je op je werkt bent, doe je ook geen huishoudelijke klusjes. Ik probeer mezelf nu al aan te leren dat thuis aan het werk zijn, niet betekent dat je ook nog allerlei klusjes moet doen. Die zou je ook niet zou doen als je op een kantoor 12 km verderop aan t werk was.

Dat hardlopen is geen vast onderdeel in m’n dag of week programma. Maar dat is prima, ik loop wanneer ik zin heb. Ik vind hardlopen gewoon leuk als ik zin heb om naar buiten te gaan. Aangezien ik geen marathon voornemens heb, is het goed zo. De variatie en het gemak waarmee ik het kan doen, is voor mij al genoeg.
Tussenstand van mijn reis, deel 3 - freelance

De drukke bende
Afgelopen periode was dus een onrustige reisperiode omdat het grote schaven een beetje voorbij is. De reële tussenstand is dat de onrust op sommige vlakken toe neemt. Waar ik aan het begin van mijn reis vrede had met geen inkomen, merk ik dat die onrust toeneemt. Het gaat wel weer een stuk soepeler dan zo’n 4 maanden geleden, moet ik niet weer eens aan t werk ofzo? Nee!

Nee want het zit nog niet goed genoeg. Maar ik ben wel dingen op aan het schrijven over werk in de toekomst. Naast freelance werken, ben ik me ook aan het oriënteren op opleidingen. En ik noteer wat ik kan, wat ik leuk vind, wat ik belangrijk vind. Maar ook wat ik vervelend vind en minder goed kan. De frustratie over geen eigen inkomen steekt vaker de kop op en ik weet nog niet zo goed wat ik daar mee moet.

Omdat de onrust over geld steeds meer toeneemt en ik merk dat het een steeds groter deel wordt van mijn reis, ben ik gaan denken over oplossingen. Ik ben wat gaan lezen en ik overweeg om een crowdfunding campagne op te zetten om een basisinkomen te genereren. Daarmee kan ik een opleiding doen én nog 3 dingen van m’n als-ik-een-regelmatig-inkomen-heb lijstje. Welkom in mijn utopia!

Mijn route…
– ik merk dat ik om verder te reizen, nu meer de diepte in moet…meer lezen en leren, dat vind ik ook wel heel leuk
– een shortlist maken van 5 opleidingen …iets met bomen en bos
– ad hoc afspraken en flexibiliteit in m’n weekroutine inbouwen

 

 

 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.