Misschien ben jij iemand die z’n bruiloft al helemaal voor ogen had. Nou, ik dus niet. Sterker nog, ik kwam er pas een jaartje geleden achter waarom mensen trouwen. Nou ja het échte gedeelte, met de romantiek en er onvoorwaardelijk voor elkaar willen zijn. Niet de ‘handig voor de Belasting’- variant. Of in mijn geval de wie-weet-emigreren-we-ooit variant.

Trouwen, huh, wie…? Ik?
Begin vorig jaar zat ik onderuitgezakt, waarschijnlijk in het gezelschap van een zak chips -en een appel paraat- Friends te kijken. Daar haalde Monica als een ware trouwprofessional een boek tevoorschijn waarin ze alles al voorbereid had; jurk, bands, locaties, bloemen en in haar geval, zeer zeker ook de taart. Best indrukwekkend maar wel een beetje op een creepy manier. Zó benieuwd of ik mensen ken die ook zo’n boek hebben.

Maar goed, zo lang er geen kandidaat aan de horizon gloort, is er ook geen reden om na te denken over trouwen, laat staan het plannen van een bruiloft. Ik vond het -net- te ver gaan om alvast een bruiloft te bedenken alleen omdat ik organiseren zo leuk vind.

Verliefd en die roze wolk
Fast forward naar een paar maanden verder. Ik zat heerlijk op m’n roze wolk, zorgeloos verliefd te zijn, was daar opeens een aanzoek. Nou ja opeens, ….nou eigenlijk wel. Ik was in ieder geval erg verbaasd. Natuurlijk hadden we een heerlijke vakantie in Noord Spanje gehad. En ook als samengesteld gezin was kamperen in Frankrijk heerlijk geweest maar trouwen?

Het gebeurde op een woensdagavond terwijl we halverwege sushi en chardonnay zaten. In plaats van een re-fill van de wijn, ging hij op z’n knieën. Heel even flitste door mijn hoofd “hij zal toch niet..”, “nu al” en “ik wil wijn”, een mengelmoes van -onsamenhangende- gedachteflitsen.

Maar hij deed een aanzoek. Of ik wilde trouwen met hem, hij was er zo zeker van en wilde niks liever. En ik eigenlijk ook, nergens twijfel,…dat voelde zo geweldig. Geen gedachtes maar heel veel warm & fuzzy feelings en uiteraard een “JA”.

Trouwen dus plannen
Heerlijk om samen op de wij-gaan-trouwen en ik-ben-zó- verliefd wolk te zitten. Tot we ons bedachten, als we willen trouwen, moeten we wel dingen regelen. Zo’n bruiloft draait zichzelf niet in elkaar. Misschien handig om eens te praten over hoe we het überhaupt voor ons zien. Als je 6 maanden bij elkaar bent, zijn dat niet dingen die je per se al hebt besproken.

Wel waren we samen op een bruiloft geweest. Van een vriend van mij. Een bruiloft met een coole band en drank, veel drank. Met name GT’s. En shotjes. En een slechte Uberrating. Samengevat; het was een eerste bruiloft samen om niet snel te vergeten.

Het was al snel duidelijk, niet trouwen om 09.00 uur op maandagmorgen maar een cool feest ter afsluiting van een dag met allemaal lieve, leuke en dansende mensen om ons heen.

Say Yes To The Dress
Daar zijn we nu dan, een jaar samen en een bruiloft in de maak. Er gaat een wereld voor je open. Tenminste voor mij dan, ik was 1x eerder in een winkel met heeeeeel veeeeel bruidsjurken geweest maar dat was ook al zo’n 14 jaar geleden.

Het TLC programma “Say Yes To The Dress” kende ik wel en als ik er voorbij zapte, keek ik altijd wel even. Maar meer om de entourage die de bruid in spé meenam, dan om de jurken. Op korte termijn wist ik mijn vriendinnen bij elkaar te krijgen voor een eerste passessie. Bij een bekende zaak in Utrecht. Daar stond ik dan, in een bruidsjurk op een plateautje, in de spiegel te staren. Niet dat ik in m’n spijkerbroek wilde trouwen maar dit was het ook niet helemaal. Next!

To Do lijst
Met een jurk alleen ben je natuurlijk niet klaar, er is ook nog zoiets als locatie, muziek, eten, taart, bloemen en oja, de bruidegom moet ook nog iets aan. Misschien ga ik wel trouwen op een kasteel of bij het strand of….ideeën genoeg in ieder geval.

Wat ook op de to-do lijst staat is een goed gesprek met Marre. Ook al woon ik sinds december al in Utrecht en zal trouwen niks veranderen aan de praktische situatie, vind ik het toch belangrijk om aandacht te besteden aan deze stap. Als ik haar vertel dat Michiel mij heeft gevraagd of ik met hem wil trouwen, reageert ze blij; trouwen is iets leuks! Gelijk allemaal vragen over waar we gaan trouwen, of ze een nieuwe jurk mag en of we dan lekker gaan eten. Dat komt allemaal wel goed schatje!

Mijn route…
– genieten van alle mooie, leuke en gekke dingen die op m’n pad komen rondom de bruiloft
– Marre zoveel mogelijk betrekken in zaken rondom de bruiloft en ruimte geven om vragen te stellen
– mezelf af en toe in m’n arm knijpen (niette hard want dat geeft blauwe plekken); ik ga trouwen met de meest geweldige man die ik me kan voorstellen!

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.