Tinder, is dat niet…? Ja, Tinder is de dating app waar je binnen no-time een tennisarm kunt krijgen door het swipen. Of bedoel je ‘de dating app waar je makkelijk een one-night stand (ons) kunt scoren?’. Juist die app dus. Leuk, dat alleen zijn, die gevoelens en bewustzijn maar af en toe heb je ook behoefte aan vermaak. Vorige week mijn laatste bold move gemaakt naar hem. Nu voelt het leeg en onbestemd….enter Tinder!

Nadat ik een beetje had zitten appen met een vriendinnetje dat actief was op Relatieplanet, was ik toch ook wel weer nieuwsgierig. Wie wil zijn weekend nou niet vullen met mannen wiens profielnaam ‘Chocoprins” of “Aardbeienjam” is? Juist!

Online daten
Niks is makkelijker dan een profiel aan te maken op een dating ap zoals Tinder of Badoo. Je kunt het eenvoudig linken met je Facebook profiel en je bent good to go. Binnen 3 x swipen kwam ik een vriendje tegen. Gelijk een screenshot gemaakt en hem geappt met de tekst : “I’m back!” Hij stuurde me terug “Ja raar volk op Tinder”. En binnen 10x swipen kwam ik mijn all-time favoriete man tegen; de man met een vis! Yes, nu wist ik weer waarom ik Tinder weer had geïnstalleerd, om deze juweeltjes tegen te komen.

Als het op online daten aankomt, verschillen smaken net zoveel als in het echte leven. Maar het verschil is wel dat je hier langer kunt nadenken over de foto’s die je plaatst. Al zou je dat in sommige gevallen niet zeggen. En mijn ultieme afknapper is ‘man met vis’, ik moet er altijd zo hard om lachen dat een serieus gesprek bij voorbaat al kansloos is. Kennelijk vinden mannen dit wél heel stoer want ik blijf ze tegenkomen. Ja, mooi dat jij een grote vis hebt gevangen, heeft dit iets te maken met het gevoel van jager te zijn? Mij als vrouw kunnen voorzien van een maaltijd? Ik houd overigens wel heel erg van sushi en toch zijn mannen met vis nog niet aangeslagen. Raar.

Met een ander vriendje van mij wat ook actief is op Tinder, moesten we concluderen dat vrouwen minder rare foto’s plaatsen. Hij kwam niet verder dan ‘slechts’ 1245 duckfaces en een gelijk aantal Snapchat foto’s. Wat niet persé positef is, wilde hij eraan toevoegen.

Foto’s zijn dus fascinerend. Lift en badkamer selfies zijn ook heel populair bij mannen. Net als mannen naast hun motor, auto of kind. Over dat laatste, ik snap dat je trots bent op je kind en je in je profiel tekst noemt dat je co-ouder bent maar laat het daarbij. Waar ik wél blij van word, zijn foto’s waar je als man lachend op staat en niet in de camera kijkt. Of gewoon een kiekje met vrienden. Niet alleen maar foto’s waar je met vrienden op staat want als ik moet gaan gokken wie jij dan bent, is er altijd een kans dat ik dacht dat jij die leuke vriend bent. Het is leuk om wat verschillende foto’s te zien, dat geeft mij een completer beeld van hoe jij eruit ziet. En ja, ik ben wel gevoelig voor plaatjes van een zonnige vakantie bestemming. Niet alleen maar want wanneer moeten wij anders daten?

Tekst
Je hoeft niet je hele levensverhaal te noteren, het is en blijft Tinder. Maar een beetje tekst kan echt geen kwaad. Dat laat je niet alleen zien waar je nog meer van houdt maar de manier waarop je het neerzet, zegt ook wel weer wat. Nu ben ik daar wellicht wat gevoeliger voor dan anderen. En ja ik knap af op mannen die echt heel slecht zijn met spelling. Een typo herken ik nog wel, daar ben ik zelf ook vrij goed in maar iets met ‘d’of ‘dt’ is wel een dingetje. Of ‘me’ dat is ook een afknapper. Next!

Het is heerlijk om op zondag een beetje door Tinder te struinen. Te lachen om foto’s, soms onder de indruk te zijn van foto’s. Man met koala ofzo. Maar dan toch besluiten dat dat te weinig basis is voor een gesprek, zeker als hij 97 km verderop woont én geen tekst heeft. Dan merk ik dat ik wel kieskeuriger ben geworden. Niks mis mee eigenlijk. Ik swipe veel minder vaak naar rechts uit nieuwsgierigheid. Tegenwoordig moet het plaatje én de tekst wel echt kloppen.

Resultaten en conclusies
Zo, nu even de harde data na 48 uur Tinder. Ik zoek naar mannen tussen de 32 en 42, binnen een straal van 100 km. Ik heb niet bijgehouden hoeveel profielen er voorbij zijn gekomen. Ik heb ongeveer 15 x naar rechts heb geswiped. Waarvan ik 10 matches had, daarvan reageerden er 3. Van die 3 waren er 2 vrijgezel. Het positieve was dat deze 3 mannen alle drie wel een normaal gesprek konden voeren. En normaal is voor mij -en een goede vriend van mij- pas praten over seks na de 11e zin ongeveer haha. Soms is dat voor mannen toch lastig. Concreet denk ik dat het mij 1 leuke date oplevert, niet slecht toch!

Daarnaast was het ook wel weer even een leerzame 48 uur. Het leerde mij in sneltreinvaart even waar ik sta op dit moment. Ik ben nog helemaal niet klaar om écht te daten, om open te staan voor iemand anders. Na leuke gesprekken en wel echt even een adrenaline rush, betrapte ik mezelf op de gedachte dat ik nog niet echt over hem heen was. Gelijk een hulplijn ingeschakeld door een vriendin te appen dat ‘er toch echt iets mis was met mij’. Maar de conclusie, na een momentje van reflectie, was dat er niks mis met mij was. Nou ja….niet naast ‘soms raar en/of eigenwijs’ 🙂

Mijn route…
– afleiding zoeken is prima
– daten moet wel leuk zijn, niet zo van ‘mwoah het moet maar’
– fijn om wel te voelen dat ik ook niet zo nodig hoef te daten om de leegte die er soms is, op te vullen

3 reacties op “Tinder, ja echt dit gaat over Tinder

 • Remy Leverdingen

  Wanneer gaat je eerste boek uitkomen? Zo’n ongelooflijk leuke schrijfstijl 😉

  Beantwoorden
  • drukkebende

   Haha dank je enne…daar wordt aan gewerkt! 😉

   Beantwoorden
 • Yvette

  Ik heb me weer prima vermaakt met je blog ? X yvette

  Beantwoorden

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.