Het stond al een tijdje op het programma, speeddaten. Na de intensieve periode van de afgelopen weken een welkome afleiding. Uiteraard slechte timing: 1e dag van de tenniscompetitie én afgelopen woensdag al een leuke date gehad. Maar zo’n avondje speeddaten ligt mij wel: heel efficiënt want je spreekt op 1 avond zo’n 20 mannen! Op een gemiddelde avond in de kroeg kom ik daar niet aan toe. En mijn datemotto is ‘daten is weten’ dus ja. 

Amsterdam
Wonen in Den Haag is heerlijk maar mijn ware liefde is toch wel Amsterdam. Zo, hebben we dat ook gelijk maar weer duidelijk. De liefde voor Feyenoord blijft wel maar dat ter zijde. Dus ik heb me ingeschreven via Speeddaten.nl voor een speeddate avond in Amsterdam, in het hippe iDock op….jawel het IJdok.

Voor degene die het concept niet kennen: vrouwen aan een tafeltje en elke 3 minuten verschijnt er een nieuwe man aan je tafeltje. Daar mag je je afvinklijstje op los laten en na 3 minuten vertrekt hij weer. Dan kun je op je formulier aangeven of het een ‘ja’ moet worden waarmee je aangeeft dat je nog wel een keer met deze man wilt praten. De ‘nee’ is duidelijk voor, laten we dat maar niet doen. Binnen 24 uur ontvang je een mail met daarin het e-mailadres van de matches.

Die 3 minuten, soms is het veel te kort en geloof me, soms zijn 3 minuten best lang. Maar ik vind het een geweldig concept. Het is vooral heel leuk om met zoveel mannen een praatje te kunnen maken. Nu ben ik helemaal niet haantje de voorste maar dit is wel écht heel leuk. Ik kan dit.


Drukke avond
Zaterdag zat ik écht heel lekker langs de kant, in de zon. Met een biertje én met een lieve gezellige teamgenoot maar goed, je kan moeilijk meer dan 20 mannen laten zitten. In de trein val ik in slaap en word weer wakker in het zonnige Amsterdam. Zo fijn als je ’s avonds uit de trein stapt en je kunt nog in je t-shirt naar buiten. De locatie is op loopafstand van Amsterdam CS, ik word er blij van. Op deze avond zijn er 2 speeddate sessies: 1 voor de leeftijd 20-35 en 1 voor 35-49. Aan het einde van de avond is er nog een borrel waar je nog even kunt rondneuzen in de andere groep. Nu ben ik niet vies van ‘jonger’ daten maar ergens onder de 26 houdt het wel een beetje op. En laten we zeggen dat het doel dan anders is…

Goed, als ik aankom, zie ik een net iets te hip type naar binnen gaan. Gelijk een apje naar een vriendje: Help, iets te hard proberende hipster naar binnen zien gaan. Waarop ik terug krijg: “Nou succes daarmee”. Fijn.

Ruim op tijd binnen en de kans om rond te kijken. Niet alleen naar de mannen maar ik vind het ook grappig om te zien wat voor vrouwen hier nu naar toe komen. En echt, heus niet allemaal wanhopig op zoek. Ik raak aan de praat met een leuke dame en wij hebben leuk gesprek. Kijk, het eerste, leuke gesprek is al binnen.

Als ik om me heen kijk, zie ik heel veel vrouwen die er zo volwassen uitzien ofzo. Daar heb ik dan al een hypotheek, een management functie, 2,3 kinderen en een indrukwekkende garderobe bij bedacht. Ik ben gewoon in slaap gevallen in de trein en zag dat er een lichte vlek op m’n broek zat. Als ik zulke vrouwen om me heen zie, voel ik me ‘anders’.

Mannen
Op de to-do list zie ik dat er 25 mannen de revue passeren deze avond. Holy moly dat zijn er veel. Mijn werkgeheugen is daar misschien niet klaar voor. Maar eigenlijk heb ik er al een aantal gespot waar ik iets nieuwsgieriger naar ben dan naar anderen. De gong gaat en ik ga braaf aan m’n tafeltje zitten.

Laat ik het leuk houden en niet alle 25 mannen bespreken maar de hoogtepunten er voor je uit lichten.
Over het algemeen waren het leuke mannen en de categorie Big Bang Theory kwam eigenlijk heel weinig voor. Oké, 1 dan, ruitjes overhemd, goed diep in de broek gestopt, degelijke schoenen en hij deed iets met software ontwikkeling. Hij had hobbies: reizen en lezen. Op de vraag wat hij graag leest, kwam het prachtige antwoord: boeken. Goh, wat leuk want ik lees graag de verpakking van de wc spray. Vertel me meer! Zijn reistip binnen Europa was Krakau. Daar kan ik dan nog wel wat mee.

Volgende man. Daar heb ik wat tips gegeven over het maken van slijm. Want ja ik vroeg naar zijn dochters. En zo belandde ik in een 3 minuten durend gesprek over dochters en het maken van slijm. Weet je dat je van die handige busjes hebt waar glitters in zitten, gewoon bij de HEMA. Super handig. Daar word ik dus niet heel warm van.

Een mooi gesprek had ik met iemand die heel onzeker was maar er wel mooi zat! Hij had er 10 jaar over gedaan om deze stap te nemen. Ik vond het heel stoer en dapper, dat heb ik hem ook verteld. Dat was een fijn gesprek, eerlijk en kwetsbaar.

Oja en ik ben 3 minuten kennis over de Middeleeuwen rijker. Het is maar dat jullie dat weten. Op zich ben ik niet een ontzettende fan van geschiedenis maar wel mooi dat hij er zo vol passie over kon vertellen. Dat zijn dan de momentjes waar ik blij van word.

Borrelen
De verlossende laatste gong klinkt. Een goede afsluiting met een leuk gesprek over persoonlijke ontwikkeling en een leuk man. Dat wordt een ‘ja’. Als ik mijn formulier inlever -en vergeet er een foto van te maken- heb ik 3 x ja aangekruist. Eigenlijk vind ik het niet zo belangrijk of er een match uitkomt. Hoewel, die ene was wel heel leuk. Laat ik die ene nu net aantreffen in de rij voor de muntjes. Er volgen 2 biertjes en een leuk, grappig gesprek.

Ik: “Heb jij een ‘ja’ ingevuld bij mij?”
Hij lacht heel hard.
Hij: “Nee,…”
Daar sta ik dan met m’n goede gedrag.
Dan een klassiek move van zijn kant, kijkt me aan, leunt een heel klein beetje naar me toe.
Hij:”Maar denk je dat het werkt als ik je nummer nu zou vragen?”
Nice save.
Ik, met een nadenkende uitdrukking op mijn gezicht: “Dat zou kunnen werken”

De dag erna kan ik natuurlijk niet wachten tot die matchmail binnenkomt. Nerveus zit ik op verversen te klikken. Ik weet in ieder geval met wie ik géén match heb. Heb 1 match waar ik bij nader inzien ook van denk, waarom ook alweer? De statistieken laten zien dat er 12 mannen die graag nog 3 minuten met mij willen praten. Ik ben onder de indruk. Een vriendje van mij draait het en zegt: “Jij weet in 1 x 12 mannen te dumpen”. Oja,….nou ja daar ben ik ook wel van onder de indruk haha.

Speeddaten, gewoon doen!

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.