Door Marre (maar mama helpt met de letters tikken)

Het is vakantie, nu hoef ik niet naar school. Ik mag nu elke dag uitslapen en de hele dag leuke dingen doen met mama en papa. Wel jammer dat ik de kindjes van school niet zie maar ik vind het thuis ook fijn.

Ik ben al heel veel dagen thuis maar papa heeft geen vakantie. Papa werkt ook op een school maar de grote kindjes hebben geen vrij dus moet papa ook werken. Ik vind het maar stom en daarom moest ik eergisteren echt heel hard huilen. Gelukkig ging mama mij knuffelen en daarna kietelen, oke…toen moest ik wel weer lachen.

Met mama
Met mama doe ik heel veel leuke dingen thuis in de vakantie. En mama heeft nu heel veel tijd voor mij en ze is vrolijker. Een tijdje geleden was mama soms een beetje verdrietig maar nu niet meer en vind ik het veel fijner om bij mama te zijn. In Australië was er een tijdje dat ik mama stom vond. Mama zei dat ze niet zo lekker in d’r vel zat, ik weet niet zo goed wat dat is maar misschien kwam het door de muggen die haar iedere keer gingen steken. Ik denk dat ze nu beter in d’r vel zit.

Gisteren zijn we samen in de bieb geweest. Om nieuwe boeken uit te zoeken. In de bieb hebben ze ook heel veel leuke spelletjes en mama en ik hebben domino gespeeld. Mama is er niet zo goed in, ik wel. Ik kan heel goed onthouden waar de kaartjes liggen. Soms zoek ik ook kaartjes voor mama want anders heeft mama er niet zoveel en dat vind ik jammer.
De mei vakantie is bijna over...jammer - kwartet

Daarna zijn we met de bus gegaan. Ik vind de bus heel leuk want dan kan je lekker alles zien. Wij gaan heel vaak met de bus en ik weet al precies hoe dat gaat met je kaartje piep. Net als in de trein met je OV chipkaart. In de stad hebben we mooie dingen gekocht voor mijn nieuwe kamer; 3 rollen papier want daar gaat mama heel mooie dozen voor al mijn spullen mee maken. Mama kan dat heel goed en die dozen zijn heel fancy.

Chillen
Mijn favoriete woord is chillen, ik weet nog niet hoe je dat schrijft maar vaak als de zon schijnt, gaan we chillen op het balkon. Dan gaan we lekker op de zitzak zitten, alle knuffels mogen dan naar buiten en dan drinken we limonade en eten we iets lekkers.

Soms hebben we al heel veel samen gespeeld en dan zegt mama dat ze even wil chillen. Dan ga ik zelf even spelen, soms wil ik dan een boekje lezen maar dat is echt nog heel moeilijk. Vaak leest mama dan toch een boekje voor. Of we gaan samen in een tijdschrift kijken, dat deden we in Australië ook vaak. In de blaadjes van mama staan allemaal mooie kleren en dan wijs ik aan wat ik mooi vind voor mama. Mama zegt dan altijd dat ze het heel lief vindt maar dat ze blij is dat ik haar kleren niet koop.
De mei vakantie is bijna om...jammer

Helpen
Ik vind het leuk om mama te helpen en om klusjes te doen. Laatst gingen we boven opruimen en toen mocht ik een kastje schoonmaken en er daarna allemaal dingen inleggen. Mama ging met allemaal dingen slepen, een heel stoere chick is ze dan.

Als ik naar school ga, doen we altijd samen de afwas als ik thuis kom. Dat vind ik leuk en ik vind het ook leuk om de ramen schoon te maken op het balkon. Mama of papa geeft me dan een emmertje met water en een beetje sop én een mooie spons. Het is wel jammer dat ik niet het hele raam schoon kan maken op t balkon. Op school zegt de juf ook dat ik andere kindjes vaak goed help. Helpen is leuk.

Meer vakantie
Ik vind dat ik nu al super de puper lang vakantie heb maar mama zegt dat ik straks nog langer vakantie heb. En dan gaan mama en ik samen op vakantie, misschien wel met het vliegtuig. Dat lijkt me echt leuk om samen op stap te gaan. Mama is al een beetje aan het kijken en laat mij soms plaatjes zien van mooie zwembaden. Dat lijkt me wel wat, de hele dag in de zon met mama bij het zwembad chillen!

Marres route…
– ik wil beter leren lezen want ik wil zelf boekjes lezen
– papa en mama zeggen dat ik soms geduld moet hebben, ik vind geduld maar stom dus weg ermee
– mama heel veel uffelen -ik vind de “kn” moeilijk- want we doen vaak heel leuke dingen
– wil je weten hoe mama de mei vakantie vindt, lees dan “De mei vakantie is bijna over…yes!”

Één reactie op “De mei vakantie is bijna over…jammer”

  • Toby

    Hi Marre, wat leuk om je verhaal te lezen. Ga maar lekker veel met mama uffelen;-) Fijn weekend! Tante Toby

    Beantwoorden

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.