Ok, een inspirerend boek gelezen- motivatie en inspiratie. Om goede voornemens kracht bij te zetten, een stationary winkel leeg gekocht – inspiratie en planning. Uiteraard zijn al deze mooie dingen nodig om mijn voornemens goed te plannen 😉 Maar nu sta ik op het punt om ook dingen in praktijk te gaan brengen. Ik moet keuzes gaan maken want ik kan geen 10 balletje hooghouden. Maar belangrijker, ik wil het ook niet meer.

1e keus
Uiteraard is hier heel veel gepieker aan vooraf gegaan maar het was misschien wel de meest logische keuze die ik kon maken. Ik ga niet meer solliciteren! Het klinkt erg onnatuurlijk en misschien zelfs wel onverstandig in eerste instantie. Maar het is heel simpel, wat heeft solliciteren mij de afgelopen jaren opgeleverd? Niks! Wat heeft het aan energie, irritatie en frustratie gekost? Te veel!

Het voelde gelijk als een opluchting toen ik hiervoor koos, in ieder geval een balletje minder. En een behoorlijk grote bal die invloed had op alle andere ballen. Natuurlijk moet er wel geld binnenkomen maar de afgelopen jaren heb ik als freelancer uiteenlopende opdrachten gedaan, dat is veel prettiger. Nee, het is geen stabiele vorm van inkomen maar beter inzetten op leuke, kleine opdrachten dan op die ene geweldige baan. Of het een verstandige keuze is, zal nog moeten blijken maar er valt na het nemen van deze beslissing een enorme last van m’n schouders.

Belangrijk moment
Daar zat ik dan aan de andere kant van de wereld, m’n leven te overdenken en een belangrijke 1e keuze was gemaakt. Het was bijna bizar hoe prettig het voelde om de keus gemaakt te hebben niet meer te solliciteren, terwijl ik het nog niet eens aan iemand had verteld.

Ondertussen las ik verder in mijn inspiratie bron “Busy” en ontwikkelde mijn plan zich. Ik wilde veranderingen aanbrengen in m’n leven, niet omdat ik ongelukkig was maar om de leukere versie -jaja, nóg leukere- van mezelf weer te vinden. Je weet wel, die was opgegeten door het burnout monster. En die zoektocht wilde ik graag tastbaar maken, structuur geven en delen met mensen. Zo ontstond het idee om hierover te gaan bloggen.

Output
Aan de basis van de 1e belangrijke, beslissing – niet meer solliciteren- stond de gedachte dat je moet focussen op de output. Aandacht besteden aan de dingen waar je wél invloed op hebt. Als je werkloos bent -geweest- weet je dat solliciteren behoorlijk frustrerend kan zijn. Er zijn te weinig elementen in die situatie waar je echt invloed op hebt. Maar het kost wél enorm veel energie.

Keuzes en verandering
Niet alle keuzes die ik de komende tijd ga maken, zullen zo “groot” zijn als niet meer gaan solliciteren. Vaak zal het gaan om kleine, praktische keuzes. Hoewel, de keuze om mijn veranderings-reis openbaar te maken via een blog, is natuurlijk ook een grote keuze. Ik stel me behoorlijk kwetsbaar op. Zo voelt het voor mij mij niet, ik sta achter de keus om op reis te gaan met als doel een relaxt en kleurrijk leven. Met dat doel ga ik aan de slag. Bloggen is niet alleen een leuk verhaaltje schrijven. Ik wil er helemaal induiken; ik ga boeken lezen, artikelen, probeer dingen uit en ontdek zo de juiste weg voor mezelf. Dat is de bedoeling in ieder geval.

Met het maken van keuzes, komt er ook verandering om de hoek kijken. Veranderen doe je niet over-night. Was het maar zo’n feest. Het duurt ongeveer 30 dagen voor veranderingen in je dagelijkse leven echt blijven hangen. Misschien slim om dan niet teveel dingen tegelijk te willen veranderen, anders ben je de hele dag alert om je nieuwe leven goed te doen. En eerlijk gezegd, dat klinkt ook vermoeiend. Kleine praktische veranderingen die moeten zorgen voor meer rust en relaxtheid.

Mijn route…
– ik sta achter mijn keuzes om te willen veranderen, en ik heb een duidelijk doel voor ogen
– probeer me te richten op de output en “the bigger picture”
– doelen kunnen bijgesteld worden, ik moet me niet blind staren op iets wat na 2 weken gewoon praktisch niet haalbaar is

“Happiness, like unhappiness, is a proactive choice.” Stephen R. Covey

 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.