Iedereen kent het begrip ‘guilty pleasures’ wel maar wat betekent het?
Guilty pleasure: iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje. Zomaar een omschrijving die ik tegen kwam in dit blog. Waarin de schrijver beweert dat jouw guilty pleasure je iets kan leren over jouw -verborgen- verlangen. Ik zou zeggen, laat de coach in jou los op mijn guilty pleasures! 🙂

Op TV
Goed, mijn guilty pleasures dus. Nu heb ik sinds ruim een jaar een heel leuke relatie, ik word er blij van en voel me helemaal op m’n gemak en dat soort bablabla. We gaan zelfs trouwen maar wanneer ga je bekennen dat je Temptation Island kijkt? Is daar ooit een goed moment voor in een prille relatie? Soms moet je risico’s nemen in het leven….;)

Fascinerend!
Je kunt veel zeggen over Temptation Island maar niet dat het ontzettend informatief en hoogstaand is. Wel is het simpel vermaak, er is drama en het woord wat mij elke keer weer in gedachten schiet, is f-a-s-c-i-n-e-r-e-n-d. Ik kan vol verbazing voor de TV zitten. En tegenwoordig niet alleen ?

De fascinatie gaat zelfs zover dat we een proefabonnement op Videoland hebben gehad om vooruit te kijken. Ja, het begint in huis serieuze vormen aan te nemen. Zou je niet zeggen als je ons zo in het dagelijks leven tegen komt. Dan lijken we heel normaal.

Afgelopen seizoen
Wat ik zo fascinerend vind? Allereerst Rick, die het elke keer weer presteert om in de 1e scene met een shirt vol vlekken te verschijnen. Is daar geen productie-assistent die daar op let? En ja, ik weet dat het een warme bestemming is enzo maar toch.

Maar het zijn vooral de deelnemende koppels die me boeien. Niet eens zozeer dát ze meedoen maar de reden waarom. Kennelijk hebben ze, begin 20, allemaal al een rugzak vol bedrog en weinig zelfvertrouwen. Ik vind het intrigerend hoe ze de ander wantrouwen en hoe snel ze hun partner veroordelen. Het is toch duidelijk dat er een smeuïge montage is gemaakt? Zou je niet even wachten met het afschrijven van je partner tot je hem of haar hebt gesproken? Toegegeven,…dit seizoen was een redelijk snooze fest.

Vanaf 27 mei
…was er Love Island. De Nederlandse versie dan. Wij hebben er al een heel seizoen -jawel 30 aflevering lang- binge watchen op zitten. En ons door Australische fitte mensen heen geworsteld. Daarna ons nog even aan de Uk versie gewaagd maar die was wel heel tacky. Daar zaten mensen tussen die wel heeeeel ver van m’n belevingswereld waren. Even dacht ik dat het acteurs waren. Ik bedoel, hoeveel Playboybunnies heb jij in je vriendenkring?

Ja, die Love Island verslaving nam serieuze vormen aan 😉

Maar goed de Nederlandse versie dus. Nu een week op weg en ik was even bang dat het een sneue dood zou sterven maar er kwam langzaamaan wat beweging in. Het was niet heel dynamisch of mega dramatisch maar wel vermakelijk. Al werd het in de laatste week wel erg voorspelbaar. Toch ging er hier geen dag voorbij zonder Martin O’Clock. Of dat positief is, weet ik nog niet helemaal. En shocking -of niet- 2 maanden na Love Island verlaten te hebben, zijn Martin en Seba uit elkaar ?. Voor zo ver ware liefde.

Muziek
Maar er is meer; ik houd ook van ‘foute’ muziek, met name uit de jaren 80. Waarin ‘Why tell me why’ toch wel 1 van mijn favorieten is. Meezingen, dansen en er helemaal blij van worden. Hoe fijn is dat? Sinds ik regelmatig in de auto zit, geniet ik van dingen zoals het foute uur en die verruckte Stunde. Meezingen zonder dat iemand er last van heeft. Ik word er blij van! En voor wie het nummer niet kent…(volume ‘hard’)


Quizzz time
En dan heb ik nog een guilty pleasure,….Buzzfeed quizzes. Wat? Ja, Buzzfeed quizes. “This foodquizz will guess your age” of ook een mooie “Bet you can’t identyfy 20 Disney characters”.. En in de categorie ‘love’ “How romatic are you” of “We Know The Exact Day You’ll Meet Your Soulmate Based On Your Snack Choices”. Dan moet je je agenda erbij halen als dat een datum is die al geweest is. En ik ga trouwen als ik 22 ben, zo blijkt….

Conclusie
Als het aankomt op die quizzes weet ik wel waarom ik dat prettig vind. Ik houd van structuur en overzicht; wat is er fijner dan precies te weten waar je aan toe bent. Heerlijke hokjes geest waarin alleen maar duidelijkheid is. Het is heerlijk als Buzzfeed zegt dat ik 32 ben gebaseerd op mijn muziekvoorkeur. Of dat ik 80% Anna ben en maar 20% Elsa. In het gewone leven houd ik juist wel van die nuance.

En dan heb je nog die uitdagende quizzes. Zo ben ik eens een uur lang bezig geweest om 20 landen in Zuid Amerika op te lepelen. Want als zo’n quiz beweert dat het me niet lukt, ….nou ja you get the point. Hoezo competitief?

Zo heb ik ook een fase gehad waarin ik de Cosmo leidend vond voor al mijn levensvragen. Het was gewoon een fase, zullen we maar zeggen ?

Okay, nog een laatste grappige Buzzfeed uitslag; mijn dessert keuze geeft aan wat mijn meest sexy kwaliteit is….

…en ik maar denken dat het m’n donkere ogen waren!

Mijn route…
– Anita Meijer met “Why tell me why” op onze wanna-hear lijst voor de bruiloft.
– Uitvinden wanneer ik nou écht miljonair word…
– Gewoon genieten van alle guilty pleasures!
– Wat is jouw guilty pleasure?

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.