Voor je gaat kijken: schrijf eens op wat jij zou doen als je een miljoen zou winnen. Even lekker wegdromen richting dat witte strand met palmbomen. Of je eigen, nieuwe winkel alvast inrichten. Met zoveel geld, kan er opeens een stuk meer.

Duurt: ruim 10 min. -het filmpje dus, niet jouw uitgebreide scenario over je miljoen-
Wat: TEDxCambridge
Van wie: Michel Norton, professor aan Harvard waar hij o.a. lid is van de Harvard’s Behavioral Insights Group. Daarnaast heeft hij het boek “Happy Money. The science of Smarter spending” geschreven.
Waarom: het filmpje laat zien dat geven aan anderen, in welke vorm dan ook, een goed gevoel geeft.
Ik herken het wel, als je weinig geld hebt, moet je keuzes maken. Sinds we Marre hebben, kies ik er vaker voor om iets voor haar te kopen dan voor mezelf. Dat blije gezichtje is zo mooi. En die dikke knuffel die ik dan krijg. Het is heerlijk om wat geld te hebben om iets leuks uit te zoeken voor iemand anders. En van mooi inpakken word ik ook blij.

Al meer dan 15 jaar steun ik 1 goed doel. Ik wil graag een heel klein beetje geld geven aan iets wat groter is dan mijn eigen leventje. Heel af en toe denk ik dan, poe dat is toch weer € 180 per jaar. Maar daar word ik dan wel weer blij van als ik lees wat er allemaal gedaan wordt voor dat geld. Dus in dat opzicht is het een jaarlijkse geluksinvestering. Zo heb ik laatst ook iets opgezegd wat me maandelijks minder kostte maar waar ik ook niet meer gelukkig van werd.

Nadat je hebt gekeken: zou jij je loterij geld anders besteden na het zien van dit filmpje?

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.