Ik vind honden geweldig! Ik houd van het gezellige, het knuffelige en die bruine ogen die je zo zielig kunnen aankijken. Op mijn vind-ik-leuk lijstje staan puppies maar ook eenmaal uit de puppyfase, vind ik ze leuk. Ik ben opgegroeid met honden en ook heb ik een aantal jaar zelf een hond – Scooby- gehad. Helaas werd Scooby destijds kind van de rekening toen de relatie strandde. Gelukkig werd hij geadopteerd door mensen met veel tijd én een tuin. What’s not to like!

Logé
Zo nu en dan hebben we een gezellige leenhond, Csilla. Heel gezellig en je weet dat je een hond in huis hebt als je in de kroeg je pinpas uit je zak haalt en er 2 poepzoekjes op de grond vallen. Of als je ’s avonds op de bank zit en je de bank opeens met nog iemand moet delen. Wat stiekem ook wel heel gezellig is.

Het was heerlijk herfstweer, mooie kleurige blaadje op de grond, geen regen en een beetje zon. Goed moment om Csilla in de auto te laden en een stukje natuur op te zoeken. Bal mee want dat vindt ze leuk, snappen doet ze het niet echt. Thank god she’s pretty. Je gooit de bal, ze rent er als een dolle achteraan. Dan legt ze de bal neer. So far, so good. Maar zodra je de bal wilt pakken om deze weer weg te gooien, pakt zij de bal weer en rent er mee weg. Wel redelijk low impact, 1x gooien en klaar.

Bal gooien
Maar nu lijkt ze het toch eindelijk weer door te hebben. Echter, mijn gooiskills zijn niet wat het geweest zijn. We bezorgen eerst een zwaan een hartverzakking; mijn intentie was om iets mee naar links te gooien om de zwaan aan de waterkant rechts te mijden. De eerste stuit is op een milimeter naast die zwaan. En vervolgens scheert Csilla er met een noodvaart rakelings langs. Luid fladderend kiest de zwaan het ruime sop.

Daarná bezorg ik mezelf bijna een hartverzakking, ik blijk echt minder recht te gooien dan ik dacht. De bal stuit verdacht hoog op zo langs de waterkant. In m’n hoofd zie die bal en dus ook de hond vol enthousiasme en zonder enige remming in het water plonzen. Maar gelukkig dempt het hoge gras de stuit van de bal. En terwijl ik er achteraan ren, zie ik tot mijn opluchting dat Csilla en de bal net voor de waterrand stoppen. Pffff, ook weer goed afgelopen. Best intensief dat wandelen met de hond.

Ze zijn overal! 🙂
Ooit heb ik een vriendje gehad die niks met honden had. Niet dat hij ze niet leuk vond, hij was er nooit mee bezig. Hij kwam uit een cultureel verantwoord gezin, klassieke muziek en boeken enzo ;-). Maar dieren, daar had hij niks mee, enter…ME! Vanaf dat moment zag hij overal vriendelijke hondenogen, blije kwispelende staarten en leuke puppies.

Kijk nou, ook op Flores kwam ik deze tegen. Hoe cute! Ze voelde duidelijk de vibe want ze kwam gezellig bij ons zitten terwijl we aan het lunchen waren. Voor mij duidelijke verleiding om haar te aaien maar ja helaas in dit geval. Geen rabies inenting gehaald dus toch maar het zekere voor het onzekere. Voor vertrek hadden we t even opgezocht, gebeten worden of gelikt op een wondje is wel een hoop gedoe. Dus ik heb me ingehouden en geen onbekend maar schattig hondje geaaid.

Gezelschapsdier
Ja, dat snap ik wel. Als ik achter m’n laptop zit, komt Csilla bij me zitten, haar kop op mijn knie. Zo kan ik toch niet werken met zoveel cuteness in de buurt! Daarnaast merk ik ook dat ik hele verhalen tegen haar ophang. Alsof het haar iets kan schelen dat ik een geweldig artikelidee heb of dat ik de was ophangen een irritante klus vind. Al is dat wel stukken beter met muziek op om mee te zingen. Gelukkig hoeft zij daar niet onder te lijden. Zou niet willen dat de leenhond terug gaat met gehoorbeschadiging. Of een trauma.

Dus ja, ik vind honden geweldig. Maar zelf een hond hebben, is een ander verhaal. Een hond beperkt je wel in je vrijheid en vraagt best veel aandacht. Ook als het regent schijnen ze naar buiten te moeten. Of als jij net te brak bent. De hond samen uitlaten als je ’s avonds samen uit de kroeg komt, is dan wel weer gezellig. Al meende ik bij Csilla een blik te zien van ‘moet ik met jullie naar buiten’. Ze deed een plas en rende op een drafje weer naar de voordeur. En tsja, dan heb je ook nog dat poepzakje en de warme hand…

Mijn route…
– heel erg genieten van Csilla als ze komt logeren
– e-i-n-d-e-l-i-j-k dat blog over onze huwelijksreis publiceren :p
– af en toe even kijken op de Facebookpagina van Tucker Budzyn -of de Insta van Tucker voor de heel hippe types.

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.