Als ik zo naar buiten kijk, valt het weer vandaag niet onder mooie dingen. Een kwartiertje droog zodat ik ook met goed fatsoen naar de winkel kan, zou fijn zijn. Maar ja praatjes over het weer zijn natuurlijk wel het toppunt van oppervlakkige chitchat. En deze blogs zijn altijd het toppunt van diepgang, toch? 😉

Mooie dingen
Bij zo’n jaaroverzicht horen altijd van die mooie lijstjes. En ik ben dol op lijstjes, iets met liefde voor structuur. Echt, ik heb heus geen jippie die pippie jaar gehad. Soms was het ronduit k** maar ja dat hoort erbij als je keuzes maakt. Je leert er vast van… blablabla. Persoonlijke groei enzo. Laten we het hopen want dan heb ik in ieder geval veel geleerd dit jaar. In het nieuwe jaar maar eens kijken hoe ik al deze mooie dingen kan toepassen. Toch heb ik geen probleem gehad om 10 mooie dingen te vinden.

Mijn mooie dingen lijstje

  • scheiden van mijn lief
  • blij en dankbaar zijn voor de beste ex die ik me kan wensen
  • mr X
  • vinden van een (t)huis
  • ontdekken hoe flexibel en makkelijk ons kind is
  • nieuwe dynamiek in vriendschappen ontdekken
  • emoties (iehhhh) meer toelaten
  • erachter komen dat katten best wel oké kunnen zijn
  • erkennen dat ik een leukere moeder ben in het co-ouderschap
  • zo blij worden van verhalen schrijven

Ranking the stuff
Ik heb er bewust geen volgorde aan gegeven want dit verandert per dag (uur, minuut). Maar dit zijn wel de grote lijnen van mooie dingen in mijn afgelopen jaar.

Laat ik even toelichten dat ‘scheiden van mijn lief’ vooral staat voor de keuze voor mezelf. Niet zozeer de keuze tegen hem. Onze scheiding en het besluit daartoe, ging best harmonieus. Als je wilt weten hoe dat ging, lees dat dit blog eens. En daarom dus ook blij en dankbaar voor de manier waarop het nu gaat. Ik vind het fijn om hem op deze manier in mijn leven te hebben.

De afgelopen maanden is mijn huis meer dan een huis in de buurt van het oude huis geworden. Het is echt een fijne plek geworden waar ik me thuis voel. Waar ik na een avond teveel drinken, heerlijk neer kan ploffen op het kleed. Oké, doel was de bank maar goed. Ik vind het fijn om er alleen te zijn maar ik vind het ook fijn om er samen met Marre te zijn.

Volgens mij heeft zij het ook naar haar zin. Ze voelt zich in ieder geval net zo vrij om er een grote bende van te maken als ze in het andere huis doet. Het lijkt alsof ze het allemaal moeiteloos oppakt. We hebben een omgeving weten te creëren waar ze zich veilig voelt. Niet hoeven kiezen tussen papa of mama en ze vrij is om te zeggen wat ze voelt. Dat doet ze ook want papa is favoriet en ze vertelt dan ook dat ze liever bij papa is. En dat mag, fijn dat ze zo eerlijk is. Gelukkig weet ik dat ze het niet alleen maar afzien vindt bij mij :p

Liefde
M’n gevoel meer toelaten, nou dat heb ik geweten. Hele blogs, huil aanvallen, praatsessies met vrienden, zakken chips en kilo’s appels. Pijn en verdriet. En toch is hij, in de top 10 van mooie dingen beland. Want wat er wél was, daar werd ik zo blij van! Dat had wel een vervolg mogen krijgen. Totale waanzin of onvoorwaardelijke liefde,…ik ben er nog niet uit. De romanticus -of de dwaas- in mij zegt dat we elkaar wel weer een keer tegen komen. Als we allebei de groei hebben doorgemaakt die we nodig hebben. Ryan en ik dus 😉

 

Vrienden hebben meer dan ooit een belangrijke rol gespeeld in dit jaar. Ik heb gesprekken gevoerd met vrienden die ik nog nooit eerder heb gevoerd en dat was mooi. Er zit ook in een vriendschap altijd ontwikkeling. De beste vrienden zijn voor mij degene die precies aanvoelen wat ik nodig heb: een goed gesprek, of juist dat onderwerp vermijden, mee gaan in mijn gedachtes, kritische vragen stellen of flauwe grappen appen. Of gewoon sushi, dat is altijd goed.

Dank je wel M, Renée, Linda, Joos, Michiel, Bob en Patrick!

Vooruit kijken
Een oudejaarsavond alleen, daar kijk ik wel naar uit. Niet zielig, gewoon lekker m’n eigen gang gaan. Natuurlijk zijn feestjes ook altijd leuk maar ik ben even niet in zo’n sociale bui. We wensen elkaar altijd geluk en gezondheid toe en dat soort algemene dingen. Maar wat wens je jezelf nou toe als je terug kijkt op het afgelopen jaar?

Het eerste wat in gedachte komt, is Ryan Reynolds. Maar misschien moet ik het iets meer haalbaar maken. Ik ben niet vies van uitdagingen maar dit ziet er wel uit als een ingewikkeld projectje; getrouwd en ver weg,…hmm.

Dus ik wens mezelf vooral flow, (com)passie en een kleurrijk, relaxt  jaar toe. Dat, in combinatie met het vertrouwen wat ik altijd wel heb, gaat een mooi jaar worden, ik voel het….proost!

Mijn route…
– mijn vind-ik-leuk-lijstje herdefiniëren en updaten voor 2018
– de 10 mooie dingen van dit jaar uitprinten en ergens ophangen
– nú boodschappen gaan doen want het is droog!

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.