Ik zag er best tegenop; de mei vakantie van 30 april tot en met 18 mei. Net nu ik in een lekker ritme zat waarin ik productief én relaxt was. Dat ging ruim 2 weken verstoord worden door…ehhh m’n eigen kind. Voor andere ouders betekende dit een ingewikkelde planning vol opa’s oma’s oppasmeisjes bso en vrije uurtjes. In dat opzicht kwam ik er goed van af, ik wist gewoon waar ze was…bij mij…..*slik*.

Die vakantie staarde me al een tijdje aan vanaf de kalender en uiteindelijk verzuchtte ik op een avond tegen mijn lief: “Ik zie er best wel tegen op die mei vakantie”. Ondanks dat mijn lief in het onderwijs werkt, is de meivakantie geen HBO vakantie, helaas.

Marre is een hartstikke makkelijke kleuter, zeurt weinig en kan zichzelf prima een tijdje vermaken. Maar t blijft een kleuter. Soms loopt ze weg en zegt ze: “Ik ga lekker een boekje lezen mama”. Nog geen 2 minuten later kijkt ze me verdrietig aan, stapel boekjes in dr handen.
“Ik kan nog helemaal niet lezen”. Dan mag ze lekker op schoot zitten met de hele stapel boekjes en gaan we samen lezen. Over pinguïns, pratende honden en kinderen die naar de maan vliegen, je kent het wel, de gemiddelde kleuterliteratuur.

Tijd voor mezelf
Sinds we terug zijn uit Australië en ik weer op reis ben gegaan, vind ik dat het stukken beter gaat tussen mij en Marre. Als ik met haar speel, heb ik veel vaker écht aandacht voor haar. Veel minder telefoon en een drukke bende in m’n hoofd omdat ik eigenlijk nog iets anders wilde doen. Dat komt omdat ik echt kies om tijd met haar door te brengen maar ook omdat ik echt tijd heb voor mezelf heb als ze naar school gaat.
De mei vakantie is bijna over...yes - Nijntje spel

In de tussenstand van m’n reis, noemde ik deze vakantie ook al even. Even een paar weken minder structuur en minder tijd voor mezelf. Een mooie test om te zien of ik hierin flexibel kan zijn en écht keuzes kan maken. Wil ik in deze weken toch niet teveel? En kan ik de energie opbrengen om het Nijntje spel 5 x te doen en daarna nog 3 x kwartetten? En kan ik aangeven dat “mama even wil chillen” voor de emmer over dreigt te lopen?

En heb ik dan zoveel tijd nodig voor mezelf? Ja,….zeker nu ik op reis ben en de relaxte en kleurrijke ik aan het zoeken ben. Die tijd heb ik nodig om mezelf te -her-ontwikkelen. Waarschijnlijk doe jij dat deels op je werk. Daar ben je -hoop ik- bezig met dingen waar je bij van wordt en voldoening uit haalt. Dat moet ik zelf zien te fixen en dat is best lastig. Fulltime moederschap en het huishouden blijken niet het beste in me naar boven te halen -verrassend hè.
De mei vakantie is bijna over...yes

Eén van de grootste voordelen deze reis met zich meebrengt, is dat ik tijd maar vooral de rust heb gevonden om me in dingen te verdiepen. Dus niet alleen de recensies van boeken te lezen maar ook daadwerkelijk de boeken. Niet alleen de krantenkoppen maar ook de artikelen. Nu dan even niet want écht lezen met een kleuter om je heen, werkt gewoon niet heel goed. Maar ja ik ben de beroerdste niet -en wel zo flexibel- dat ik nu ook genoegen neem met de Cosmopolitan om op de hoogte te blijven van t -liefdes-leven van Scarlett Johansson. Of blader door de Grazia om te zien welke bikini ik deze zomer toch echt moet dragen om niet hopeloos buiten de boot te vallen. Een beetje hip kan echt geen kwaad.

Over de helft
Yes, we zijn ruim over de helft van de vakantie en het gaat heel goed! Nu hielpen Hemelvaart en de vrije vrijdag erna ook wel. En 2e Pinksterdag is ook fijn. Maar het gaat goed. Marre is lief en gezellig en druk en vrolijk en alles wat haar tot een prachtige kleuter maakt.

‘k Heb geen lijstje met hippe kinder-doe-dingen voor Den Haag en omgeving. Wij chillen gewoon samen op het balkon, gaan naar de bieb, kopen mooie dingen bij Søstrene Grene en eten een lekker ijsje in de stad. Niks bijzonders, gewoon lekker chillen op ons eigen tempo. Zij in bad, ik ernaast met een tijdschrift -plateau sandalen of toch maar niet? Ondertussen maakt zij kopjes thee van badwater, njammie!

Het is fijn om te merken dat het eigenlijk allemaal zo soepel gaat en ik mijn eigen agenda best even 2 weekjes op een laag pitje kan zetten. Alledaagse dingen zijn prima, buiten zijn is fijn en we weten zelfs samen 2 bedden te verslepen. Girl power, ook in de vakantie.

Mijn route
– Het uitspreken van m’n twijfels, problemen of dingen waar ik tegenop zie, werkt voor mij. Dan heb ik het gevoel dat ik er niet alleen mee zit en die gedachte is al fijn…iets met gedeelde smart ofzo
– Houd je voor dat je helemaal geen tijd hebt voor jezelf overdag, dan valt t alleen maar mee
– Nu even genieten in de zon, alleen… buiten, Marre is binnen, ze is druk zegt ze….
– Lees ook hoe Marre het beleeft “De mei vakantie is bijna over…jammer”

 

Hoe pak jij de drukke bende in je hoofd aan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.